dilluns, 22 de juny del 2015

El Fanio'13

La cultura sobre els productes ecològics, és una realitat des de fa anys, tot i que a casa nostra va arribar més tard que en d’altres indrets d’Europa. Avui la cultura per una dieta sana i sobretot amb productes que son tractats amb menys insecticides i pesticides, una realitat i cada vegada portats a taula.

No podem negar que les fruites, verdures, la carn i els vins ecològics, estan més a l’abast del consumidor final. Però anem a parlar dels vins que s’anomenen ecològics. , Fa temps que em trontolla pel cap, parlar d’aquest tema, ja que en moltes ocasions quant ens expliquen el procés d’elaboració del vi. Penso que aquesta paraula, s’utilitza més com ha argot comercial que com a filosofia real.

Per sort, l’única manera que tenim de saber-ho, diguin el que diguin, es quant trobem el segell del CCPAE (Consell Català de la Producció Catalana Ecològica)

Tot i que la certificació per que un vi esdevingui ecològic, és de tres anys, avui en dia aquesta és la única manera que tenim de saber-ho. Així que ull viu, en les fires de vins que diuen que son ecològics, ens els vins que quant ens els presenten miraculosament son ecològics. Que no us donin gat per llebre.

Una bona manera de reivindicar, els vins ecològics, és parlant d’una referència que elabora el celler pioner a l’estat espanyol en aquesta matèria.  Des de l’any 79, Albet i Noya, elabora vins ecològics. No només pioner a casa nostra si no que també un dels referents d’Europa. Albet i Noya, elabora tot tipus de vins, blancs, negres, espumosos i dolços.

Avui parlarem del Fanio (nom en homenatge a Epifanio Sarda, que plantà la vinya 1948). L'essència del Xarel·lo: Vinya vella, elaboració en ous de ciment i barriques d'acàcia que respecten la puresa del vi.

La seva elaboració ens aporta, untuositat i greix en el vi, estructura en definitiva. Per poder combinar amb un ampli ventall de plats.

Celler: Albet i Noya
Zona:  DO Penedès               
Varietats: Xarel·lo
Tipus de vins: Vi blanc criat durant 6 mesos amb les seves mares i bótes d’acacia.
Grau:  12.5%

Preu:  8,50€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada