dissabte, 4 de juny de 2016

Laietà Rosé’12

Una de les darreres situacions que he viscut en un restaurant m’ha fet reflexionar i fer-ne l’escrit que avui llegiu. La meva sorpresa va ser quant en demanar un cava, la persona que atenia la nostra taula ens va dir, ah si el cava de l’ampolla allargada.

Ja fa dies que des de aquest espai hem comentat que hi ha diferents inputs que els cellers treballen perquè siguin la palanca de compra del consumidor. Els passem a comentar. En les etiquetes podem destacar el color, el tipus de lletra o el nom. En l’ampolla, la forma, el color o el seu pes. La denominació d’origen, el tipus de vi o la varietat principal, també son elements que a l’hora d’escollir del consumidor prenen importància.

Avui us parlem d’un Cava d’ampolla allargada, l’únic que coneixem fins a la data. Elaborat a Alella i fet amb la varietat negra autòctona, la mataró (nom de la capital de la comarca del Maresme), altrament coneguda com a monastrell. Un Cava procedent de raïms ecològics.

Alta Alella és la culminació d’un projecte familiar que va néixer fa més de vint anys de la mà d’en Josep Maria Pujol-Busquets i la seva dona Cristina Guillén, quan van adquirir la finca noucentista Can Genís, situada a 2 Km del Mar Mediterrani entre els municipis d’Alella i Tiana. És el celler més pròxim a Barcelona i els seus vins ecològics estan presents en les cartes d’alguns dels millors restaurants del món. És un celler modern on des del inici , l’agricultura ecològica i el respecte de l’entorn i la natura han sigut les bases per elaborar vins i caves dins de la DO Alella i la DO Cava amb vocació de puresa i transparència, essent el viu reflex del terroir i de cada anyada.

Els caves d’Alta Alella Privat pertanyen a la DO Cava i s’elaboren amb varietats molts expressives i amb cupatges atrevits, i junt amb una presentació molt personal, transmeten un llenguatge apte per a consumidors amb criteris cosmopolites. Intentant elevar el cava a la categoria de gran vi. És posen a la venta acabats de degollar,  una garantia de que el producte sigui el màxim fresc possible.

Celler: Privat
Zona: DO Cava
Varietat: Monastrell
Tipus de vi: Cava envellit durant 30 mesos en ampolla
Grau: 12 %
Preu: 10,90 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada