dijous, 13 d’octubre de 2016

Plantarga’15

En els darrers temps l’elaboració dels vins rosats a casa nostra ha canviat. Fins fa poc temps el color rosat, era un color intens, gairebé del color de les maduixes. En l’actualitat, el color s’ha apagat i podríem dir que és d’un lleuger color taronja.

Seguint la corrent existent dels vins rosats actuals, avui us presentem un vi de color pàl·lid, només tacat per la lleugera maceració que se li fa al vi amb les pells del raïm trepat. Aquesta varietat, és autòctona de la conca de Barberà, de fruits grans i compactes, de maduració tardana. És sensible a les gelades de primavera i aguanta poc la sequera pel que els sols frescos resulten esser els més adequats. De rendiments mitjos s’obtenen vins frescos, lleugers, i afruitats

El Plantarga’15, és un vi elaborat amb raïms de vinya vella, ceps de 50 anys que es troben ubicats a la Finca Els Corrals. Aquesta és de 2 hectàrees, el sòl és de textura franco-arenosa i de cultiu ecològic, situada a 410 metres d’altitud i a tocar del riu Anguera. Aquesta situació li confereix unes condicions geològiques excel·lents per al conreu i el seu creixement.

Un vi així, és fa seleccionant els millors fruits de trepat de vinya vella. Aquests, son collits amb caixes de 20 Kg per garantir que el raïm arribi sencer i sense cap esquerda. Desprès es refreda i la verema comença premsant directament el raïm obtenint un most flor que marca molt l’anyada tant amb el color com amb els aromes.

No s’hi afegeixen  llevats, tampoc enzims ni cap altre additiu durant la vinificació i el procés d’envelliment. No es filtra ni clarifica. Les ampolles poden presentar una mica de sediment natural i Co2, per això cal airejar el vi un cop oberta l’ampolla. Cada ampolla és única i diferent a les altres.

Una part del trepat fermenta en bótes de castanyer i reposa en elles durant 4 mesos. El resultat final, és un vi tímid de color, amb uns aromes delicats de fruita vermella però frescos com si fossin acabades de collir. Fresc i viu, amb poca estructura, però amb molt de sabor que el fan molt recomanable per combinar en les nits fresques d’estiu igual que propostes que estem recomanant darrerament.

Celler: Carlania Celler
Zona: DO Conca de Barberà
Varietats: trepat
Tipus de vi: Vi rosat
Grau: 12 %
Preu: 8 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada