dissabte, 14 de juny del 2014

NP- Els cellers de la Vall del Riu Corb s’uneixen per a promocionar el vi i el territori

Set cellers ofereixen propostes per a l’enoturisme emergent

El Sommelier Xavier Ayala considera que els vins de  la Vall del Riu Corb són ‘patrimoni’ del territori.

Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers L’Olivera Cooperativa, Cercavins, CasaPardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec i Comalats, que s’han unit per a impulsar la Vall del Corb i els seus vins. Aquests cellers ofereixen visites guiades a les vinyes, als cellers i també maridatges, tot mostrant el patrimoni de la vall del riu Corb, que passa per les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Conca de Barberà. Vins del Riu Corb compta amb l’acompanyament del projecte GUSTUM, que treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.

Els vins i escumosos que s’elaboren als pobles de la vall del riu Corb reben la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre –Vall del Corb és una subzona de les set que té la DO Costers del Segre. Tenen la característica que es cultiven en un territori en què bufa la marinada, un vent que suavitza la calor de l’estiu i contribueixen a alentir la maduració del raïm amb què s’elaboren els vins i els escumosos. Per això, els vins que s’obtenen tenen una graduació alta, però no excessiva, i copsen un caràcter determinat, molt lligat al territori de secà i d’interior. Segons Pau Moragas, de L’Olivera Cooperativa, s’obtenen vins “equilibrats, frescos i amb una acidesa adequada”.

De fet, el sommelier Xavier Ayala ha presentat els vins de la vall del riu Corb com “un element més del patrimoni de la zona”. Ha afegit: “Als voltants de Verdú, els monjos cultivaven vinyes i elaboraven vi des de temps remots. Fer vi és un fet cultural, arrelat a la vall.” Els responsables dels cellers Vall del Riu Corb són viticultors, produeixen raïm i també elaboren els vins, cosa que els permet treballar el cep des de la tradició i la coneixença del cultiu.

La tranquil·litat, el silenci, les cabanes de volta, les masies de pedra seca, el llegat els monjos cistercencs i, sobretot, la gastronomia i els vins, s’han convertit en un atractiu turístic per als visitants. Potenciar l’enoturisme i promocionar el territori de la vall del riu Corb és l’element comú que ha mogut els cellers de Vins del Riu Corb a unir-se i a caminar plegats. Els cellers que formen, per ara, Vins del Riu Corb esperen anar incorporant nous membres a la iniciativa.

Els set cellers de Vins del Riu Corb, juntament el sommelier Xavier Ayala han fet un acte de presentació de Vins del Corb, aquest dijous al vespre al Castell de Verdú. Han assistit a la l’acte unes 100 persones vinculades a la vall del Riu Corb, al món del vi, al projecte GUSTUM, a més a més de representants dels ens locals, empresaris i propietaris de restaurants, entre d’altres.

Núria Boté
Verdú, 12 de juny de 2014






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada