dilluns, 20 d’octubre del 2014

Escorça’13

El passat dijous dia 16, va fer 6 anys que al Segre, més concretament en el suplement del diumenge, el Lectura, hi ha una columna de vins. Aquesta va començar amb el nom de Reserva Personal, escrita per un servidor. Més tard és va anomenar Entre Copes, amb les lletres de la Raquel Buenavista. Des de fa unes setmanes el Diari d’Un Sommelier, intenta explicar el món del vi apropant-lo a tots els públics.

Avui l’espai és per un vi que com la columna ha anat canviant però sense perdre l’essència. En el cas del vi, tenim el mateix productor i la varietat principal, la macabeu. I és que fins aquesta anyada, l’Escorça, era un vi elaborat únicament amb macabeu. En el cas de la darrera anyada (la 2013) per que la 2014 va entrar fa poc mes de dues setmanes al celler, també intervé en el cupatge la chardonnay. Només és en un 5%.

Aquesta petita aportació (de chardoonay) li dona a la base (de macabeu) frescor i sobretot profunditat a banda de fer-lo més agradable en el pas de boca. S’ha de tenir en compte que les vinyes, ubicades a Fulleda (Les Garrigues, zona càlida) estan regades per dies tòrrids durant molts mesos. Encara que les vinyes estiguin a uns 700 metres, el sol crema molts aromes en el procés de maduració del raïm. Obtenint així un most amb alta aportació de alcohol, en Joan intenta solucionar aquesta nota discordant del vi fent maceracions pel·liculars (amb les pells) durant hores.

El resultat sorprèn, tenim un vi amb un ventall aromàtic que a banda de ser més ampli, recull notes de fruita blanca (poma verda, préssecs i nectarines) amb pinzellades de fruita tropical (fruita de la passió i mango) herbes aromàtiques (maria lluïsa i espígol).
En boca, d’entrada fresca, amb un recorregut ampli i amb el registre de les notes que teníem en nas. Saborós i llarg.

Una sorpresa que evidencia el perfeccionament i l’esforç que any rere any fan molts productors per poder portar a la copa.

Celler: Celler Matallonga
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Les Garrigues)
Varietats: Macabeu i Chardonnay
Tipus de vins: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau:  13%
Preu:  7.95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada