dimecres, 8 d’octubre del 2014

Most'13

Estareu d’acord amb mi, si us dic que el grup més important de persones que hi ha en el món del vi, son els enòlegs. Queda clar que sense ells no podríeu llegir setmana rere setmana aquesta columna d’opinió. En molts casos a la persona que serveix el vi en el restaurant l’anomenem enòleg. Potser hauríem de començar a aprendre que aquest és el Sommelier.

Però hi ha una figura que també és molt important i que en molts casos queda en l’oblit, el Viticultor. Altrament dit el pagès, el guardià de les vinyes. La persona que treballa tota la collita per obtenir la maduració perfecta per que desprès l’enòleg, faci el vi i el Sommelier l’ofereixi en el restaurant.

En els darrers temps la figura del Vigneron  (persona que s’ocupa de la vinya i fa el vi) a anat guanyant força. I és que avui en dia ja son molts el enòlegs que tenen que fer de viticultors i a l’inversa.
Aquest és el cas d’en Jaume Serra (format a celebres cellers com Château Petrus), artífex del Moost’13, nova referència del Celler Masia Serra. Fet a Cantallops, molt a prop del mar en línea recta, i dins del parc natural de la Serra de l’Albera. Just abans de creuar la frontera entre França i Catalunya, és el poble que alberga les vinyes.

L’any 1996 va començar a treballar la finca familiar, amb la varietat Garnatxa com a bandera encara que aquesta va ser plantada l’any 61.

El Mosst’13, és el segon vi blanc de la casa, aquest és el seu blanc jove.
Un vi fet amb raïms Mediterranis, on és busca donar al qui el tasta, tota la fragància d’aquestes varietats i la característica del marc on neixen les vinyes.  Fruita blanca (pera d’aigua i préssec), cítrics (mandarina i aranja) herbes aromàtiques ( espígol, maria lluïsa i orenga ) i els perfums florals (gessamí i camamilla).

El seu pas de boca, és saborós, ampli i refrescant.

Una bona excusa és anar-hi a passar un parell de dies. Ja que disposen d’unes magnifiques instal·lacions per poder fer enoturisme. 

Celler: Masia Serra
Zona:  DO Empordà
Varietats: Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja i Muscat
Tipus de vins: Vi Blanc Jove
Grau:  12.5%
Preu:  10.50€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada