dijous, 6 de novembre del 2014

Set Tota La Vida’12

Qui n’ha begut en tindrà set tota la vida. Qui ho ha deixat ja no suporta el pas dels dies. Enganxa més que l’heroïna, i es tan eficaç, tan eficaç com l’aspirina.

Aquestes lletres son les del principi d’una de les cançons dels Mishima. A la mateixa vegada també son la manera que tenen d’explicar la seva relació amb el vi. I és que per a qui no conegui massa d’aquesta banda, son moltes les referències que fan al vi en les seves cançons. Com diu la dita, la passió mou muntanyes, i tan és així que el grup amb en David Caraben al capdavant, l’any 2011 va llençar al mercat la primera collita del seu vi que porta el nom d’una de les seves cançons.

En aquesta aventura, els acompanyen el jove tàndem Salvi Moliner i Sergi Montalá. Amb una llarga trajectòria en el món del vi, amb els fonaments ficats a les DO Penedès i DO Cava.  Varen iniciar la seu particular camí amb la creació del celler Mas Sersal a Falset dins la DO Montsant.

Tot i que el vi l’elaborin en l’antiga discoteca del poble, celler compartit en l’actualitat, tenen dues finques, unes 11 hectàrees en total. A dia d’avui, fan cinc vins,  quatre de negres i un de blanc que fa setmanes va guanyar el premi Vinari al millor vi blanc jove de Catalunya. L’experiència i el treball donen els seus fruits com també passa amb la vinya.

El vi elaborat amb un cupatge de les varietats que trobem en l’entorn, garnatxa i carinyena. I la seva elaboració amb un lleuger pas d’uns 7 mesos per bótes, fan que el vi sigui lleuger, amable, proper, delicat i saborós en general.

En particular, podem destacar els aromes afruitats a fruita vermella (maduixes i gerds)  i negra (mores i aranyons) tant fresca com en compota, així com també notes d’herbes aromàtiques (romaní i llorer). Amb un gran equilibri en boca entre, fruita, fusta acidesa i alcohol. El gra de sorra que aporten al coneixement del món del vi per a tots els públics que ben falta ens fa a casa nostra. SALUT!

Celler: Mas Sersal
Zona:  DO Montsant
Varietats: garnatxa i samsó
Tipus de vins: Vi negre afruitat
Grau:  14’5%
Preu:  11€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada