divendres, 28 de novembre del 2014

Vi per Vida Blanc’13

Molts de vosaltres haureu sentit l'expressió  “vins d’alçada”. Es tracta d'un terme relativament nou. Però que vol dir realment aquesta expressió?

Està clar que és ben senzill d’entendre, especialment si tenim en compte la paraula alçada. El celler que va elaborar el vi d’avui, és d'Olp. En temps remots, pertanyia a la Baronia de Sort, en l’actualitat també, ja que està situat al terme municipal de la capital del Pallars Sobirà. Com ja haureu deduït, la designació “vinyes d’alçada”, doncs, fa referència a les  vinyes que estan en alçada, ja sigui al Pirineu o en qualsevol altre indret.

Sobre el Batlliu de Sort, nom del celler que elabora el vi, hi ha moltes coses a dir.  Per exemple, que aquest fou fundat l’any 2008 amb la primera plantació gràcies a la inquietud de cinc “pallaresos” amants del món del vi. A banda de que varen apostar fermament per varietats que resistissin i sobretot s’adaptessin bé al clima i a l’alçada. D'aquí les 2’5ha de Pinot a Finca Barreró, on el projecte va veure la llum.

A la Pinot Noir se li van sumar la Viognier i la Riesling, varietats que estan sobradament preparades per a entorns com el Pirineu. Però com en d’altres projectes i en altres disciplines, també hi ha una zona d' I + D, en forma d’amfiteatre on trobem raïms com les Garnatxes, tant blanca com negra, el Moscatell, el Sauvignon Blanc,  Xarel·lo i la Gewürztraminer com a blanques, així com també les negres  Merlot i Syrah.

El vi que us mostrem, el Vi Bord Blanc 2013 Edició Especial “Vi per Vida” es va embotellar especialment pel  primer tast solidari contra la metàstasi que es va realitzar el passat 31 de maig a Mollerussa, per més de 400 persones. Els assistents van poder tastar diferents vins i entre ells aquest blanc d’alçada per només 5€.

Però la gent de Vi per Vida, no en te prou amb el tast de Mollerussa i estan organitzant el segon tast que és farà el proper 29 de novembre a Calella (Maresme).


Celler: Batlliu de Sort
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Pallars)
Varietats: Viognier, Gewürztraminer, Xarel·lo i Garnatxa Blanca.
Tipus de vins: Vi blanc jove
Grau: 13%
Preu: Edició exclusiva per el tast






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada