dijous, 18 de desembre de 2014

Petit Saó Blanc'13

Si recordem el temps que ha fet en les darreres setmanes. Veiem que un any més, l’estiu s’allarga, el fred no acaba d’arribar, el sol irradia en dates inesperades i el fred arriba d’un dia per l’altre. Ja fa uns anys que és començava a parlar de canvi climàtic. El debat va arribar fins al punt que diferents líders a nivell mundial, estaven a favor o en contra.

Ara ja fa uns anys que d’aquesta qüestió, no se’n parla. I és que a banda de que hi ha altres temes més importants de que conversar, el canvi és va fer més evident any rere any.

Però com afecta el canvi climàtic en el món d el vi? Sabem que alguns visionaris del món del vi fa anys que estan treballant per buscar parcel·les més aixecades, amb més altitud. Aquest fet fa que quant és de dia la temperatura sigui menor que en un lloc pla. Una de les diferencies és que en zones planes i obertes és molt més difícil que corri l’aire a banda de que depenent del material que tinguem en el sol,fa d’efecte mirall. Irradiant el cep de dia directament, com per la nit per que el terra desprèn calor.
Es per això que molts dels cellers en l’actualitat, tot i estar en zones calides, busquen altitud.
Aquest és el cas de Mas Blanc i Jové, ubicat a la Pobla de Cérvoles (les Garrigues) però amb una altitud sobre el nivell del mar d’uns 700m.
D’aquest celler, en podem dir que any rere any son una garantia, que tenen una bona regularitat i que son d’una qualitat alta.

Avui us volem presentar una de les seves novetats, el Petit Saó blanc, és la darrera incorporació de la casa i és suma al seu company en negre, el Petit Saó Negre.

Un vi elaborat amb el cupatge de les varietats garnatxa blanca i macabeu i que és elaborat com a vi jove. El seu marcat perfum a fruita blanca fresca i les seves notes florals. El seu pas per boca, és fresc i saborós, amb un punt estructurat al fons de boca.
Vi elaborat en una zona càlida que sorprèn per que conserva aquestes notes primaries difícils de mantindre per l’efecte del sol.

Celler: Mas Blanc i Jové
Zona:  DO Costers del Segre
Varietats: Garnatxa Blanca i Macabeu
Tipus de vins: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau: 14 %
Preu: 7.95€Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada