dijous, 18 de desembre del 2014

Riu'10

Una de les frases que mes em recorda la meva àvia, és que s’ha de riure i que per fer-ho és molt important saber –ne d’un mateix. Doncs amb aquest simpàtic nom la gent de L’infernal, celler conegut abans com Trio Infernal i amb canvi de figura per temes burocràtics del propi nom. Seguim setmana a setmana explicant-vos alguns dels vins de casa nostra.

Avui un vi elaborat al poble de Torroja a la part nord de la capital (Falset). Hi ha un tema que vull remarcar i és l’entrada al Priorat.

Quant per primera vegada vas al Priorat (des de Tarragona, és la ruta recomanada), i t’hi vas endinsant sobre la N-420, vas pujant un port i les corbes son com les pantalles que anàvem passant en els videojocs, quan era l’època de jugar-hi.
Fins al moment que trobes a mà dreta creuaments que fan camí cap a viles conegudes, és el cas de estar alerta quant passem la que porta direcció a Porrera (Torroja).  Llavors i desprès de passar un segon túnel i fent corba d’esquerres, és quant a la dreta podem veure una de les imatges més boniques. Senyores, senyors, per tots vostès, el Priorat.

Així és com recordo aquest celler, si com un dels que em va fer quedar-me amb aquest petit secret que m’encanta recordar cada vegada que hi vaig.
Que consti que si aneu per aquest camí fins al poble del celler , no està prevista la descoberta.

Per qui no conegui l’historia del celler dir-vos que en el seu dia, tres reputats enòlegs francesos (per això lo del Trio que hem comentat abans) van decidir elaborar vins en aquesta zona. La raó, és perquè és molt semblant a la seva d’origen, el Rhône, amb terrenys de terrasses de pissarra.

Una altra diferencia a banda de la zona per molt que s’hi assembli, son les varietats de raïm que s’utilitzen, ja que al Rhône, és més típica la Syrah i al Priorat la Garnatxa i la Carinyena.

El resultat destaca per que és un vi del Priorat molt equilibrat i sobretot per a tots els públics.

Celler: L’Infernal
Zona: DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa, Carinyena i Syrah
Tipus de vins:  Vi envellit en roure francès (500l) que ha contingut una o dues anyades d’altres vins
Grau:  14.5%
Preu:  18.95€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada