dilluns, 2 de març del 2015

Finca l’Argatà’12

Amant de la garnatxa, sí. Desprès de molts anys d’obrir ampolles, servir copes, tastar-la en diferents versions i colors. No ho amago, m’encanten les garnatxes. Si en tinc que triar una, la negra. Tot i que també m’agraden la peluda i la roja.
Una de les grandeses d’aquesta varietat de raïm, és que s’estén per tot l’arc Mediterrani. Des del centre de França, fins a Murcia i també en zones de l’Aragó, Nord de l’estat espanyol i Madrid. Així com també en d’altres indrets del món com Australia, Califòrnia o el sud de l’Àfrica.

La seva expressió és canviant, ja que s’expressa diferent en tos els indrets on és cultiva. Encara que el seu fil conductor és la part fragant que sempre és intensa i present. Fruitosa recordant la fruita vermella ja sigui confitada o fresca.

Aquesta és una de les característiques del vi que avui us presentem, el Finca l’Argatà ’12. Ja fa anys que la gent de Joan d’Anguera (reconegut celler de la DO. Montsant) elabora aquest raïm a Darmós, al sud oest de la DO.

Tot i festejar des de feia molts anys amb la agricultura ecològica i biodinàmica, no ha sigut fins al 2012, que els seu vins han sortit amb els segells del CCPAE (Consell Català de la Agricultura Ecològica) el Demeter (certificat que garanteix les bones practiques de la Biodinàmica) i el segell de la agricultura ecològica de la Unió Europea.

A banda d’un canvi d’ampolla i de taps (ara ecològics). Un treball per ficar el celler i la imatge en solfa i seguir sorprenent amb els vins que elabora. A nivell de producte, us podem dir que també hi ha hagut retocs.

Els vins son més fruitosos, però passant de les fruites confitades a les fresques,  allargant-se en boca degut a la subtil delicadesa que li aporta el treball en el camp però sobretot en el celler. Ja que fugen dels torrats alts i de la concertació. El color més viu i pàl·lid.
Aromàticament trobem especies, flors, herbes, fruites i sensacions que en els passats vins no teníem presents. Bon canvi i gran treball.

Celler:  Celler Joan d’Anguera
Zona:  DO Montsant                                     
Varietats:  Garnatxa
Tipus de vins: Envellit durant 13 mesos en bótes de roure francès utilitzades
Grau:  14,5%
Preu:  15,50€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada