dilluns, 17 d’agost del 2015

Maria Rigol Ordi Rosat Reserva'12

Al rosa l’amor s’hi posa. I és que aquesta frase, és ben certa. Ja fa dies que estem recomanant diferents vins, però una cosa que ens ha demandant algun dels nostres lectors. Es explicar en quin moment és poden beure els diferents vins que anem recomanant.

Una de les bones costums que tenim a casa nostra, és oferir quelcom quant ens conviden a sopar. Doncs en un d’aquests sopars a la fresca a casa d’uns amics, aquest rosat va ser el que vaig portar. S’olorava en l’ambient, hi havia flaires de boda i així m’ho van comunicar la Gina i l’Albert, es casen. Al setembre de bodes.

Maria Rigol Ordi, és un d’aquells petits cellers que a dia d’avui encara proliferen dins de la DO Cava.  Tot i que aquesta zona és multi comunitària, ja que s’estén per l’Aragó, Extremadura, Rioja, Valencia i Catalunya, és a casa nostra on és troba el gran gruix dels més de 230 cellers que la composen en l’actualitat.

A principis dels anys 80, Maria Rigol Ordi va impulsar i animar la família per que és tornessin a elaborar caves com ja s’havia fet des de temps remots en el nucli de la casa. I és que des de feia molts anys que n’elaboraven de manera totalment artesanal i per un consum propi.

Tres les directrius per oferir aquests caves a la resta d’amics, amants del cava, restauradors de la zona i sobretot consumidors de noves propostes.  Utilitzar únicament el most flor (primera premsada), la llarga criança com a rubrica i fer caves per gaudir, per veure, per compartir.

Darrera del so característic que fa una ampolla de Cava, quant s’obra. Li segueixen unes bombolles fines, característiques d’una bona fermentació, amb un rosari continu.

En nas és sorprenent, fi, elegant, amb flaires de fruita vermella fresca (el cava no està cansat) maduixes, gerds i aranyons, com si una amanida de fruites és tractes.

En boca, lleuger, refrescant, i amb un bon registre aromàtic que tornes a percebre un cop l’empasses.

Una vetllada amb sorpresa per partida doble, la més emocionant el futur maridatge que faran aquest parell. La segona el cava rosat que va acompanyar la vetllada. Edició de només 2000 ampolles.

Celler: Maria Rigol Ordi
Zona: DO Cava
Varietat: Trepat i monastrell
Tipus de vi: Cava Rosat Reserva
Grau: 11’5%
Preu: 11'30€



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada