dimarts, 20 d’octubre de 2015

Independencia

Mirant la televisió com en la majoria de llars el passat 27 de setembre per la nit. Entre reaccions, símbols de tota mena, escrutinis i comentaris, em va venir al cap una curiositat que he volgut compartir amb tots vosaltres. Tot i que aquest espai va néixer per poder comentar, apropar, donar a conèixer i difondre la realitat i cultura del vi, avui us parlarem d’un destil·lat. Un Brandy de la zona de Jérez, elaborat per una de les firmes més comentades en el seu dia.

La gent recorda Osborne, n’estic plenament convençut, i crec que això és per la gran feina que el departament de màrqueting d’aquesta casa, va fer en el seu dia. Al principi de l’article, parlàvem de símbols. No només els partits politics en tenen, els equips esportius, els pobles, els països, n’estan replets.

Podríem dir que un dels nostres símbols més característics del cor de Catalunya, és Montserrat, algú recorda quina tanca publicitària reposava als seus peus?
Doncs per qui no ho recordi una de negra en forma de mamífer quadrúpede remugant, un brau.

Dic això perquè curiosament aquesta firma del sud de l’estat espanyol, elaborava (en passat perquè ja no és així) un Brandy que curiosament és deia Independencia.

Aquest producte, per aclarir conceptes, és un destil·lat de raïm de la varietat palomino fino, que sempre envelleix en bótes de roure o d’alzina. Un producte molt similar a aquest, que moltes vegades es fa servir per demanar un Brandy,  és el Cognac. Però  les principals diferencies que hi ha entre un i l’altre son la varietat de raím de l’origen del producte i la zona. El primer s’elabora al sud d’Andalusia i l’altre al nord de França, tot i que a casa nostra, a la zona del Penedès tambè se n’elabora.

Conegut a casa nostra com el company del café i la sobretaula, i fa anys enredera part del trident, café, copa i cigar. A llatinoamerica és combina amb refrescos per acompanyar les festes que és fan en barris, discoteques o envelats. Normalment amb refresc de cola, i és que cada continent te el seu estil de consum en vers un producte determinat.

Tot i no parlar de vi, avui us hem apropat el món d’aquest destil·lat, així com també explicat una història que no podia passar per alt, per el moment històric que hem viscut.

Celler: Osborne
Zona:  DO Brandy de Jerez
Varietats: Palomino Fino
Grau: 40.5%
Preu: 15€
Web: www.osborne.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada