dimarts, 22 de desembre del 2015

Eòlic Rosat’14

Els vins rosats, son aquells que tenen detractors i amants, alguns consumidors no els tenen massa en compte. La veritat és que de fa un anys cap aquí, tot i la caiguda en la producció d’aquests tipus de vins, els rosats s’han anat transformant.

Aquest canvi comença per el color, passant dels cirera o maduixa de mitja intensitat als vins del mateix color però més apagat. Com és el cas del vi d’avui.

La segona gran diferència que trobem en els vins que s’elaboraven fins fa poques anyades i els actuals és que els elaborats en temps passats, tenien un punt de sucre residual que els feien més golosos i fàcils de veure. Avui en dia, son vins més frescos amb una certa acidesa que els fa més llargs en boca i sobretot aptes per combinar amb diferents plats.

Aquest projecte veu la llum gràcies a que uns amics de fa anys, amants del món del vi i amb inquietuds, compten amb l’experiència com a enòleg de l’Eloi , el coneixement del mercat d’en Jordi i l’empenta d’en Josep per fer arribar l’Àrid i l’Eòlic a tots els indrets on hi hagi persones amb ganes de descobrir coses noves i interessants.
  
El seu rosat és la nova adquisició. Una aposta atrevida, especial i molt limitada. Un rosat lleuger, elaborat amb Pinot Noir al Penedès, clar i fresc. Un rosat únic de només 2500 ampolles.

Un vi fet amb raïms procedents del Penedès Superior, a la Serralada Prelitoral, sobre els 800 metres d'alçada. Finca de terres franco-argilosa, amb traces de pedra calcària que ajuden a l’òptima maduració del raïm i que combina també els vents propis de la zona que impregnen la frescor necessària per obtenir elegants vins varietals.

Elegant i subtil, d'un color pàl·lid i brillant, que en nas desprèn aromes de fruites vermelles com la cirera o la maduixa, i fruites negres com el cassis, aquest últim en part per l'origen dels seus sòls calcaris. No falten tampoc les notes florals com la rosa o certes traces anisades, pròpies del clima mediterrani que li aporten un cert caràcter propi. El final en boca és llarg i persistent, propi d'una bona i equilibrada acidesa.

Celler: Àrid Vins
Zona: DO Penedès
Varietat: Pinot Noir
Tipus de vi:
Grau: 12’5 %
Preu: 9.90€






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada