dimarts, 1 de desembre del 2015

NoteNom'14

El llegat vitivinícola de molts cellers ubicats a casa nostra, és degut a que els projectes passen de pares a fills. A dia d’avui ni la Vinyet Arché, sap que triarà fer de gran. Ella encara no sap que serà en el món laboral, a que és dedicarà d’aquí uns anys. Però te la sort d’haver fet el seu primer treball per el celler familiar, amb només dos anys. Sí, l’etiqueta del vi que presentem avui, és feta per la petita de la família, la Vinyet.

Així ens ho explicava en Bonfill Arché Pagés, un dissabte d’octubre dins del mirador que també s’utilitza de sala de tast, prop de les vinyes a Capmany (Alt Empordà). Arribant-hi una imatge molt autèntica, i que diu molt de la realitat d’aquests petits pobles que des de sempre s’han dedicat al cultiu de la vinya. El camp de futbol del poble, abandonat, ple de males herbes però envoltat de vinya per tot arreu. Imatge curiosa, ja que ens indica que la vinya pot fins i tot amb el futbol.

Un cop arribats, enfilem les escales cap a la sala de tast, darrera dels finestrals és divisa  el magnífic paisatge on som. La serra de l’albera a un costat, i l’obertura cap al mar ens sorprenen. Les vinyes és belluguen degut a la Tramuntana, mentre ens explica que actualment elabora nou vins. Tres de blancs, un de rosat i cinc de negres.

Macabeu, garnatxa blanca, garnatxa, cabernet sauvignon, caranyana i merlot, són els actors principals dels quals disposa per tal de poder elaborar les diferents referències.

Val a dir que a casa d’en Bonfill, això de fer raïm o tenen per la mà. Des de els seus inicis, a l’any 1894, que cultiven raïms per que la cooperativa de Capmany pogués fer-ne vi. Però la família renova el seu rol i aposta per elaborar ells mateixos els vins fets amb els raïms cultivats, des de l’any 2004.

Avui us parlem del seu No te Nom’14, aquesta referència, agafa aquesta manera d’anomenar-lo mentre buscaven un nom, en el procés d’elaborar-lo.

Delicat, perfumat, afruitat, lleuger, refrescant, elegant i fresc. Són els primers qualificatius per denominar-lo. El seu pas de boca és rotund però delicat a l’hora. Com deia aquell anunci de rodes fa molts anys, la potencia sense control no serveix de res. 

Celler: Arché Pagés
Zona:  DO Empordà
Varietats: garnatxa
Tipus de Vi: Vi negre jove
Grau: 14’5 %
Preu: 7,25€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada