dimarts, 26 de gener del 2016

Bregolat'09

La nostra regió vitivinícola, la denominació d’origen Costers del Segre, és va fundà l’any 1986. Des de finals dels anys setanta, existien diferents projectes que anàvem donant-li forma. En l’actualitat podem gaudir de l’única zona de Catalunya que te integrades dins seu set sub zones. Aquestes conformem la diversitat del territori, que com a província ja te, i ocupen set espais ben diferenciats dins la mateixa area.

Avui ens centrarem en la sub zona Artesa, com el seu nom indica aquesta és la que aplega els pobles del voltant de la vila que dona nom al territori.

Entre les serres de Sant Manet i Montclar la família Bregolat inicià el seu projecte. Plantaren  8ha de vinya de les varietats de raïm blanques de macabeu, sauvignon blanc i gewüstraminer i les negres de garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i syrah. 
En l’actualitat elaboren quatre referències, dues en format blanc i dues de negre.
Com diu la dita, el vi comença a la vinya. I tant és així que tot i disposar del material necessari per poder elaborar els seus productes. El celler, és l’espai per fer-los possible, però sense ostentacions. Amb lo necessari.Al costat del seu nom, trobem el seu eslògan. Cultura ecològica i és que les vinyes estan  envoltades de bosc i natura.

Tant en els vins blancs com en el negres, el format es repeteix. I és que els petits (que així és diuen) son vins jovials, fruitosos, aromàtics, la porta d’entrada del celler.
A aquests, els segueixen un esgraó per sobre els Bregolat blanc i negre. Estan per sobre, per que els millors raïms van per aquestes referències. Així com també els materials que utilitzen.

A nivell de tast podem destacar el seu vi negre de gamma alta. Aquest és d’un color cirera picota madura i molt intens. En nas, percebem les flaires a fruita negra molt marcades (derivades del cabernet i el merlot) acompanyades dels aromes de fruita vermella que venen per la garnatxa. Trobem també, notes aromàtiques que ens recorden a les especies, així com, també les herbes aromàtiques.

Celler: Bregolat
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Artesa
Varietat: cabernet, garnatxa, merlot i syrah
Tipus de vi: Criat durant 10 mesos en bótes de roure francès, americà i de països de l’est
Grau: 14%
Preu: 11,5€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada