divendres, 8 de gener del 2016

Únic'14

Comencem l’any com el varem acabar, parlant de vins de casa nostra. Durant la passada campanya, varem poder conèixer les diferents referències que s’elaboren actualment. Vins de diferents colors, elaborats de diferents maneres, amb diverses varietats de raïm i de les set sub zones que tenim a casa nostra. L’element diferenciador a moltes altres zones de Catalunya.

Volem iniciar aquest nou recull d’articles amb una de les darreres referències que s’han fet a la Vall del Riu Corb. Elaborat pel celler l’Olivera, és una exclusivitat. Enumerem el llistat de les diferencies amb altres vins, explicant que només el podrem trobar per la xarxa, a la següent adreça http://olivera.org/viunic/.

Una altra singularitat, son les varietats que integren el vi, xarel·lo i garnatxa blanca. Plantades fa sis anys a la vinya de Nalec, sota els criteris d’agricultura ecològica. Es tracta de varietats blanques que s’han adaptat molt bé a Vallbona de les Monges i que ara formen el cupatge de L’Olivera Únic, el primer vi de L’Olivera amb aquestes varietats. I el primer, també, elaborat amb raïm afectat per botritys cinérea o podridura noble, gràcies a unes condicions climatològiques molt favorables que han permès el desenvolupament d’aquest fong, afavorint la deshidratació i la concentració de l’acidesa, els sucres i els aromes del raïm. Un raïm perfecte per produir un vi dolç, concentrat i de gran textura.

El vi fermenta en barriques de roure francès i americà, amb una criança de 6 mesos i remogut periòdic de les lies durant 4 mesos. 
A nivell de tast, trobem un vi amb una elevada acidesa, un equilibri perfecte entre acidesa i grau alcohòlic resultat d’un llarga maduració que li confereix una major estructura al vi. Un vi molt original, bastant madur, amb notes de fruita madura i confitats.

Celler: Olivera
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Valls del Riu Corb
Varietat: xarel·lo i garnatxa blanca
Tipus de vi: Vi blanc amb sis mesos de repòs amb bóta
Grau: 14,5%
Preu: 25€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada