dimarts, 1 de març del 2016

Gotim Bru'13

Un vi de la plana , del qual el nom no és recorda, va ser conegut en el seu moment arreu del país. Hem començat l’escrit d’avui com si d’en Quixot és tractés per que aquesta referència del Castell del Remei, és una de les obres celebres en viticultura de casa nostra.
Parlem d’un dels vins mes representatius de la denominació d’origen Costers del Segre, el Gotim Bru. Però com veuran a la foto de l’ampolla que acompanya l’article,  actualment ha canviat de vestimenta, la gent del celler han fet un canvi d’etiqueta.

Aquest és el nostre petit homenatge al vi mes conegut i representatiu de les terres de Lleida arreu del país.  I és que el Gotim Bru, va ser durant molts anys el Best Seller en vendes a moltes de les botigues i restaurants de Catalunya, cap allà a principis dels anys dos mil.

Elaborat a la subzona de l’Urgell enmig d’un dels paratges més macos que ens regala l’àrea interior vitivinícola de Catalunya, el Castell del Remei. Com ja hem esmentat en diferents articles, aquest lloc, va ser creat per la família Girona (alta burgesia Barcelonina) com a indret per el seu repòs. Fruit de la devoció per la mare de Deu del Remei, va ser batejat amb el nom que avui és coneix.

Però anem al vi, elaborat amb els raïms de ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i garnatxa. El Gotim Bru sempre és sinònim de fruita i lleugeresa, d’aquells vins que sempre venen de gust beure’n una copa i sobretot repetir-ne.

Donen estructura i profunditat al Gotim Bru el roure francès i americà, reposant uns deu mesos per que el vi tingui una estructura de mig cos.

A nivell de tast, podem dir que el Gotim Bru estar fet collita a collita amb eines d’alta costura i sobretot destaquem el treball i esforç que s’ha de fer any rere any des del celler per tal d’oferir cada collita el mateix vi. Aquest és el gran secret d’aquest vi i sobretot el que busca sempre el seu públic.

Fruites vermelles de mitja intensitat en nas, pas ferm però fresc i sobretot amb textura, cos i volum.

Ideal per compartir amb amics en aquestes barbacoes que arribaran amb la bonança en els darrers mesos.

Celler: Castell del Remei
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Urgell
Varietat: Ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i garnatxa
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14 %
Preu: 7,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada