dimecres, 24 de febrer del 2016

Sang de Corb’13

Lo vi fa sang, la carn fa carn i els diners van allà on n’hi han. Aquesta és una de les frases que de tant en tant i sempre al voltant de la taula del menjador recorda en Magi, el meu tiet, a tota la familia.

Avui, ens introduïm en una de les denominacions d’origen de casa nostra que més destaca en els darrers anys. La DO Terra Alta, situada al sud oest de les nostres terres, just al costat de la frontera natural que hi ha entre Catalunya i Aragó. La capital de la DO, és Gandesa, i l’extensió de les vinyes és dins de la comarca de la Terra Alta, de nord a sud i de l’est a l’oest.

Els blancs de la zona, elaborats amb garnatxa o macabeu, les varietats representatives del territori, van arribar amb més força que mai a principis dels anys 2000.

El vi que us presentem, és un negre, i es que els negres de la terra, moltes vegades comparats amb altres referències de zones com Priorat, Costers del Segre o Montsant. Han anat millorant en el temps i sobretot s’han anant equilibrant. Una quadratura del cercle entre alcohol, fruita, acidesa i fusta, l’equilibri perfecte del món del vi.

El cupatge del Sang de Corb, integra tres de les varietats més nostrades del nostre territori. Garnatxa negra, estesa en tot l’arc mediterrani, garnatxa peluda, anomenada així per la vellositat que hi a les fulles i la carinyena. Vinyes plantades fa més de 65 anys, entre altres conreus de la dieta mediterrània com les oliveres, ametllers i pomeres.

El vi envelleix durant un any en bótes de roure francès de 300 litres, la intenció es acompanyar el vi en el temps que perduri en vida. Donar-li esquelet, estructura i abric en el temps.

Subtil color, d’aromes delicats i profunditat en el pas de boca. Aquesta seria la base de la descripció del vi a nivell sensorial. Fruita vermella fresca en primera instància, maduixes, gerds i cireres en el seu punt òptim de maduració son l’avantsala de les flaires que podem percebre en boca. Recte, amb volum però amb tímida acidesa que creix en el transcurs de cada glop. Una gran descoberta en el temps hivernal.

Celler: Frisach
Zona: DO Terra Alta
Varietat: Garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14 %
Preu: 19,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada