dimarts, 5 d’abril de 2016

Vi Bord'14

En les darreres setmanes estem parlant dels vins de la subzona Pallars dins de la nostra zona vitivinícola. Llegint els articles ens adonem de diferents temes, el principal i que segueix amb l’estela del que succeeix en la denominació d’origen Costers del Segre, és la diversitat. La trobem en sòls, varietats, inclinacions i metodologies de treball.
Podríem dir que aquesta és la nostra identitat, la diversitat. Aquest fet és repeteix en molts aspectes i fa que sigui comú denominador en les diferents subzones de casa nostra.

Tant és així que el vi que avui us apropem, és elaborat d’una manera que podem dir única, ja que no és massa corrent en les nostre terres. Criança reductiva en fines lies durant  12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable. Dit així molts de vosaltres pensareu, que son aquestes paraules tant estranyes?

Intentarem explicar com és fa el Vi Bord, una referència que només és ven als restaurants, botiges especialitzades i particulars del Pallars. La criança reductiva (sense oxigen) s’acostuma a fer en dipòsits hermètics  -privats d'oxigen-  com ara dipòsits d'acer, de ciment , o la pròpia ampolla , no donen sabor al vi de per si.
Pel que fa al procés de criança, en els dipòsits d'acer de gran capacitat el vi no pateix cap alteració durant mesos. Obtenint així un vi amb més puresa i sobretot naturalitat, sense cap tipus de maquillatge aportat per partícules aromàtiques que ens poden donar el roure francès o americà.

Aquesta és l’aposta de la gent de Batlliu de Sort per el seu primer vi negre, la porta d’entrada al celler. El segueix el Biu Negre, un pinot noir plantat a la finca Barrero, en un lloc prop de la finca on tenen la resta de varietats.
En Josep Rabasa, Ramon Aytés, Guillem Puras i Aleix Aytés, son els responsables de que el projecte sigui possible.
Els raïms que composen el vi son el merlot, la garnatxa i l’ull de llebre,  plantades a alta muntanya entre 500 i 920 metres. En una finca on hi ha diferents tipus de terrenys, argiles, pissarres i granits, en son protagonistes.

Celler: Batlliu de Sort
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: Merlot, Garnatxa i Ull de Llebre
Tipus de vi: Criança reductiva en fines lies durant  12 mesos en dipòsits d’inox. 
Grau: 13 %
Preu: 11’95 €Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada