dimarts, 24 de maig del 2016

Capçanes Argila'14

Una de les darreres novetats que trobem en el mercat, és l’experiència de tastar quatre vins fets amb el mateix raïm, envellits el mateix temps en bótes de roure francès i elaborats per el mateix enòleg, però la curiositat és que les vinyes son plantades sobre diferents tipus de terrers. Argila, llicorella, calissa i panal, son els quatre tipus de sòls.

El celler Capçanes ha portat aquesta brillant idea amb la seva darrera incorporació a la família de vins. Sota el nom de La nit de les garnatxes, trobem aquesta sèrie de vins on les vinyes de garnatxa reposen en diferents tipus de terrenys i així poder experimentar les diferències que hi ha entre un vi i un altre.

Aquest joc que ens proposa la gent del celler Capçanes, és per un públic amb un nivell avançat de tast, no per neòfits o aficionats al vi que avaluen el vi en funció de si és bo o no. Avui anem un pas més enllà, presentant-vos quatre garnatxes on trobarem el principal tret diferenciador en el pas de boca.

Quan es comença a tastar vins, una de les parts del tast més complicades és l’aspecte olfactiu, ja que costa desxifrar quins aromes trobem a la copa i sobretot explicar-los.
Moltes vegades deixem de banda la part més important del propi tast, almenys per nosaltres, ja que aquesta és la gustativa. Saber definir si un vi és dolç, àcid, amarg o salat és, sens dubte, encara més complicat d’explicar que les sensacions olfactives que hi podem trobar.

Tot i que podríem parlar-vos dels quatre tipus de vins, avui ho farem del que reposa en  vinyes de terreny argilós.

Una bona intensitat de color a cirera i picota madura és el primer que podem veure, ja que els vins només envelleixen 6 mesos en roure. A nivell olfactiu trobem una explosió de fruites vermelles fresques, gerds, maduixes, maduixetes i cireres com si fossin recent collides de l’arbre, les acompanyen lleugeres notes a especies dolces com la vainilla, l’anís estrellat i florals on la violeta n’és la protagonista.
El seu pas de boca és potent, amb volum i sensacions minerals, amb  gust llarg i prolongat.

Celler: Capçanes
Zona: DO Monsant
Varietat: Garnatxa
Tipus de vi: Vi negre jove. Criat 6 mesos en bótes de roure francès
Grau: 14’5% Vol
Preu: 10,90 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada