diumenge, 15 de maig del 2016

A Posteriori Brut’12

Seguim el nostre racó del món del vi explicant una de les darreres novetats vitivinícoles del nostre país, els Clàssics Penedès.
Aquests son els vins escumosos elaborats en la zona del Penedès. Geogràfica és la primera diferencia entre els vins escumosos fets en aquesta zona i en d’altres.
Ecològiques son les vinyes dels raïms que fan aquests vins. A banda d’aquestes dues principals característiques que els diferencien de la resta d’escumosos, n’hi ha d’altres de tècniques. Però per entendre el que és un Clàssic Penedès, primer cal explicar perquè s’ha creat aquest segell de qualitat. Fins el 2013, només existien dos tipus de vins escumosos elaborats a la península. Els coneguts Cava i els vins escumosos que s’elaboraven sota la denominació d’origen on estiguin plantades les vinyes. Aquestes podien ser vins escumosos fets a Costers del Segre, Penedès, Rueda o Rías Baixas, entre d’altres.

Tot i que el gran gruix de Caves és fan a la zona del Penedès, ja fa uns anys que també en trobem de fets en d’altres comunitats com Rioja, Valencia, Extremadura o  Aragó. Aquest fet i la guerra anual de preus entre els pagesos i les grans marques a fet que alguns vins escumosos fets al Penedès, tinguin un altre nom i garanteixin així la qualitat dels escumosos fets a l’origen de la DO Cava, el Penedès.

Dels setze cellers que actualment formen els Clàssic Penedès, parlarem de Colet. Fa més de dos segles que la família Colet té cura de les seves vinyes, situades en un dels paisatges més significatius del Penedès, als municipis de Sant Martí Sarroca i Pacs dels Penedès. El 1783 va començar una història que ha arribat fins els nostres dies. Una tradició centenària que ha passat de pares a fills amb una única obsessió, la qualitat dels productes.
És per això que en Josep i Sergi Colet, fa uns anys van decidir fer el pas d’elaborar escumosos del Penedès i és passessin als Clàssics Penedès.

Elaborats amb varietats que no acollia la DO Cava, només els podien fer sota el segelñl de la DO Penedès, fins que han sorgit els nous Clàssics Penedès.

Celler: Colet
Zona: DO Penedès
Varietat: Merlot
Tipus de vi: Vi elaborat amb el mètode tradicional
Grau: 11’5 %
Preu: 9,95€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada