dimarts, 5 de juliol del 2016

Oda'13

Avui us parlem d’un dels nostres cellers més internacionals, el Castell del Remei. Estic segur que més d’un de vosaltres haureu obert alguna ampolla d’aquest projecte. Tot i que a dia d’avui pertany al grup de cellers d’en Tomàs Cusiné, els fundadors d’aquest indret varen ser la família Girona de Barcelona.

Fet de la devoció que tenien per la mare de deu del Remei, varen construir el lloc que avui és replet de natura, on també hi trobem un restaurant, una ermita, un celler i el propi castell. Amb la creació d’aquest espai on els caps de setmana s’omple de gent passejant i gaudint del paisatge, es fa evident la fe dels Girona cap a la Mare de Deu del Remei.

Darrerament van presentar la nova imatge del Gotim Bru, en el seu dia ja us el varem presentar. I fa poques setmanes es va donar a conèixer la nova indumentària del Oda.

Com les persones els vins també han d’anar canviant de vestimenta, però en el cas del Oda’13, també hi ha un petit canvi en el cupatge (conjunt de varietats de raïm que integren el vi) del vi. I és que canvien la mítica cabernet sauvignon per la mediterrània garnatxa. Aportant més fruita i frescor. Un vi que envelleix dotze mesos en bóta nova de roure americà i de segon any de roure francès, i un mínim de 6 mesos en ampolla
abans de sortir al mercat.

El resultat, és un vi amb força carrega colorant, de color cirera madura amb els reflexos vius. En nas podem percebre les sensacions fruitoses que ens aporten el conjunt de raïms. Aquestes van des de les fruites negres i vermelles fresques, fins a les herbes aromàtiques, passant per les especies dolces i lleugeres notes florals.

En boca, és on millor s’expressa, et captiva i et donen ganes de fer un altre glop, just empassat el primer. Fresc, intens, amb força volum i molt elegant.
La nova presentació, el fa més atractiu i per fora però el retoc en el cupatge també el fa més jovial. A l’alçada de la nova corrent dels tipus de vins que és fan avui en dia arreu del nostre país. Vins per beure gaudir i passar una bona estona.

Celler: Castell del Remei
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Urgell
Varietat: merlot, ull de llebre, syrah i garnatxa
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14’5 %

Preu:  11,95€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada