dilluns, 11 de juliol de 2016

Vall Major’15

En el món del vi existeixen molts mites i frases fetes. Una de les més corrents, és que el vi blanc és combina amb el peix i el negre amb la carn. Però també, és diu que si fiques una cullera en una ampolla de cava oberta aquesta fa que el carbònic no marxi. El vi blanc i els caves ben freds i el negre a temperatura del temps.
Si algú creu en tot això, és la seva manera de veureu però esta ben equivocat. Avui, i seguint amb la descoberta dels diferents vins que podem trobar a casa nostra per prendre amb el bon temps, us volem apropar un vi negre sense fusta.

Aquest Vall Major’15, trenca força frases fetes o afirmacions que hi ha sobre el vi. L’Elaborat per celler Batea a la Terra Alta, és un jove que no ha tocat la fusta, una altra creença errònia que creuen molts consumidors, els vins negres no tenen perquè passar per fusta. Els tipus de vins com del que us estem parlant avui, és poden prendre freds, inclús conservant-los dins una glaçonera un cop oberts com si d’un vi blanc és tractés.

Celler Batea, és un celler que respira història per els quatre costats. Catalunya, és un dels millors exemples del cooperativisme. Si retrocedim en el temps fins a principis del segle passat, ens adonarem de que a tots els pobles hi havia cooperatives agrícoles.
Moltes d’aquestes varen quedar en desús amb l’arribada de la revolució industrial i a finals dels anys 80 molts d’aquests emplaçaments, és varen tornar a fer servir de manera privada.

La referència de la que avui us parlem, està formada per vins joves buscant ressaltar tot el potencial de la garnatxa. La seva composició és de vinyes d’una edat mitjana de vint anys amb una producció per cep molt baixa, d’uns tres quilos per planta. El resultat en nas,  és un vi amb una carrega de fuita molt intensa. En boca podem percebre frescor i notes d’herbes aromàtiques que combinen perfectament amb la estructura i potencia de la syrah.  En destaquem el seu volum i cos. A l’hora de prendre’l, és molt versàtil, ja que tant és pot beure sol com a copa o combinant-lo amb diferents plats d’entrants.

Celler: Celler Batea
Zona: DO Terra Alta
Varietat: garnatxa i syrah
Tipus de vi: Vi negre jove (sense fusta)
Grau: 14’5%
Preu: 3,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada