dimarts, 30 de setembre del 2014

Vinyes d’Albà’12

Catalunya, que des de temps immemorables és una de les zones més importants de l’estat espanyol en qüestió d’elaboració de vins. Gaudeix d’onzè denominacions d’origen (DO en endavant). Tarragona és la província dins del nostre país que en conté més, cinc en concret.

Però, sabem ben bé que és això de les DO? Per aclarir dubtes, son uns segells de qualitat que estan controlats per els consells reguladors. Aquests consells controlen l’elaboració del vi sota uns paràmetres, que poden ser. Que els vins s’elaborin amb unes varietats concretes, amb un determinat rendiment per hectàrea, que els vins estiguin en una forquilla concreta de graduació alcohòlica o que tinguin un temps determinat de criança, entre molts altres.
Cada DO te els seus paràmetres que són diferents els uns dels altres.

Si veiem que fan en els altres països del nostre entorn, el Mediterrani, ens donem compte de que, més o menys tots funcionen igual. Aquest fet també s’occeix en els altres continents.

El vi que avui us portem, n’és un de fet a casa nostra a l’Albà (Tarragona) però no pertany a cap DO. Un merlot amb cabernet sauvignon elaborat per un dels homes més tranquils que he vist mai, en Carles Figueras. A banda de treballar en el seu projecte particular, també el podem trobar a la nostra de DO, al projecte Petit Duran a Sant Martí de Maldà.
El Vinyes d’Albà’12, és un negre jove (sense intervenció de la fusta) afruitat, lleuger, fresc , perfumat, lleuger, saborós i amb volum. De agradable tacte en boca, agil però amb volum i sobretot textura.
La misticitat de les dues varietats, aporten flaires de fruita negra molt marcats amb les sensacions de mores fresques i aranyons. Així com pinzellades de balsàmics com el eucaliptus i la menta.

L’exemple de que la qualitat del vi no entén de segells ni de controls. Si no que és fruit d’un rigorós treball, dedicació i constant element de millora.
Un vi per acabar de passar aquests darrers dies de l’estiu.

Celler: Serres de l’Albà
Zona:  Vi de l’Alt Camp
Varietats:  Merlot i Cabernet Sauvignon
Tipus de vins: Vi negre jove i afruitat
Grau: 14%
Preu:  5.95€





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada