dilluns, 20 d’abril del 2015

Apical Rosat'14

Una de les darreres novetats en el món del vi, son els rosats pàl·lids. Aquests han entrat a casa nostra amb força des de fa unes cinc anyades, tot i que en el mercat sempre n’hi ha hagut. On tenim més associat aquest color dins d’una ampolla, és en els vins espumosos, encara que cada dia trobem més vins tranquils amb aquesta tonalitat.

Aquest color en una copa de vi, ens pot recordar que som a la zona de la Provença francesa. I encara que creiem que per aconseguir aquests colors és barregen raïms blancs i negres o fins i tot vins, la veritat és que no és fan ben bé així. 

Si visualitzem un ampolla de vi rosat elaborat a qualsevol celler de casa nostra, abans de l’arribada d’aquests de color més lleuger. Veurem que son robí intens i sempre elaborat de raïms negres. La diferencia de intensitat colorant de la que parlem és degut a que les hores de maceració dels raïms amb el most s’han rebaixat passat d’unes 12 hores a entre 6-8 hores. Aquest és el secret i diferencia a l’hora.

Però el vi que avui us presentem, fa un pas més. S’adelanta a la gran majoria de rosats, ja que fuig de notes dolces en boca. A banda d’aconseguir un magnífic color cirera de baixa intensitat.

I és que tot i la seva joventut en Sergi i en Martí, és poden considerar uns afortunats, per conèixer molt bé la zona i sobretot les tècniques i processos d’elaboració per arribar a fer joies com la que d’avui us en parlem.

Un sumoll de vinyes velles, cultivades a la zona del baix Penedès i criat amb fusta durant uns 3 mesos. De petita producció, només 640 ampolles. N’és la primera collita i podem afirmar que estem davant d’una grata sorpresa degut al seu pas de boca.

Aromàticament, som davant d’un vi amb notes de fruites vermelles molt subtils amb tocs florals. En boca es vi entra lliscant directament cap als extrems de la llengua on ens refresca però desprès ens va directament al darrere on ens acaricia la part dels amargs. Un vi per seguir any rere any.

Celler: L’Apical.
Zona:  Vi de taula del baix Penedès
Varietats: Sumoll
Tipus de vins: Vi rosat criat en bóta durant 3 mesos
Grau:  10.5%

Preu: 9’50€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada