dimecres, 8 d’abril del 2015

Finca Comabarra'10

Característica de Bordeus, la cabernet sauvignon va endinsar-se a Catalunya segons és coneix a finals dels anys 60 per el celler Torres. Hi ha qui diu que va ser juntament amb Jean Leon, peculiar personatge que va fer les amèriques. Ja que va conèixer a molta de la tropa que en aquella dècada pul·lulava per Hollywood.

El que molts no saben, és que una de les primeres plantacions de cabernet del nostre país, és va plantar al Pla d’Urgell, en l’entorn del Castell del Remei. Allí es troben escrits on s’indica que pocs anys desprès de la seva fundació 1780, és varen plantar aquesta varietat negra i la semillon que n’és una de blanca.

Però això no només a passat en el nostre entorn, si no que també a la resta del món. Avui podem dir que, és la varietat de raïm més plantada del món per elaborar vins i que és pot trobar en la majoria de països productors.

A casa nostra, fa anys que està implantada i en el cas del vi d’avui, forma part del cupatge del Finca Comabarra’10. Acompanyada de la garnatxa i el syrah, aquest vi incorpora en la seva etiqueta la ben trobada expressió, Cims del Vilosell.
Vinyes a uns  700 metres d’altitud, sobre sòls calcaris. Verema manual, doble selecció del raïm perquè només els millors siguin premsats i puguin compondre el vi.

D’interessant color, cirera madura, deixa entreveure que té quelcom d’especial.
I es que en nas, presenta un ampli ventall aromàtic, fruita negra madura (mores i aranyons) sensacions especiades i lleugeres notes balsàmiques (mentes).

En boca és mostra amb una entrada de vellut, acarona la llengua, però el seu gust és intens. Amb els tanins madurs i sobretot respectant les notes olfactives que prèviament teníem en nas.

A nivell de maridatge, a banda de buscar la clàssica combinació amb carns guisades, també podem buscar un rost-beef o algun plat amb tonyina poc cuita i fixant el maridatge amb menta. Sorprenent.


Celler: Tomás Cusiné
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Garrigues)                                          
Varietats: Cabernet sauvignon, garnatxa i syrah
Tipus de vins: Vi negre envellit en bótes de 500 i 2000 litres
Grau:  14.5%
Preu:  24.50€
Web: www.tomascusine.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada