dilluns, 13 d’abril del 2015

Floral'14

Floral, és una de les expressions que sovint trobem en descripcions de vins, sobretot blancs. Aquest fet és perquè a nivell d’aromes els vins blancs son més rics que els negres. I encara que en alguns negres elaborats d’un tipus concret, donin notes de flors a nivell aromàtic. No totes les varietats de raïm negre contenen aquestes sensacions olfactives. Aquesta és una de les diferencies entre vins blancs i negres, a part de moltes altres.

Però quant parlem de tipus de raïms blancs, la paraula flors s’estén per moltes d’aquestes varietats. Un bon exemple és el cas del Floral’14 de AT Roca.
Elaborat amb macabeu, malvasia i moscatell, el d’Alexandria. En aquest punt, em de dir que normalment hi ha dos tipus de moscatells per fer vi, el d’Alexandria i el de gra petit. El primer s’utilitza per fer vins secs, com és el cas del d’avui i el segon per fer vins dolços. Per el que fa al cupatge del Floral’14, si l’analitzem, podríem dir que el macabeu actua com a fons i estructura del vi, la malvasia ens dona la part fragant en boca i el moscatell les percepcions en nas.

Una de les altres característiques d’aquest vi, és el seu grau d’alcohol, només 11%.
Ja que aquesta graduació, no és massa corrent, la gent de AT Roca, fuig de la part pesada que moltes vegades ens dona l’alcohol en un vi.

Poma, pera, nectarina, prunes, pinya, préssec, mango, raïm, fruita de la passió i meló, les notes fruitoses. Flor de taronger, gessamí, flor de cap blanc, espígol, les florals. Marialluïsa, tarongina, menta, matafaluga, les herbes aromàtiques. I és que aquest, és un bon vi per descobrir molts aromes en ans i sobretot practicar l’anàlisi sensorial.

En boca es refrescant, lleuger, gustós, dolcenc i sobretot equilibrat.
 
El podeu prendre, com a copa de vi blanc fent tertúlia, en el inici de l’àpat tot fent l’aperitiu i fins i tot en plats on les fruites i les flors en siguin els protagonistes.

Un vi que ens invita a veure en l’arribada del bon temps.

Celler: AT Roca
Zona:  DO Penedès               
Varietats: Macabeu, malvasia i moscatell d’Alexandria
Tipus de vins: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau:  11 %

Preu:  8,95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada