dimarts, 9 de setembre del 2014

Comalats Reserva'04

De color cirera picota amb el reflex cirera apagat, dens i brillant. En nas presenta aromes a fruita vermella madura, (maduixes) especies (clau d’espècie, patxuli i canyella) i  sensacions torrades aportades per el clima de on provenen les vinyes.
En boca és dens, profund, amb alguna tímida nota fresca i sobretot llarg i amb molt de volum.

Aquesta, a grans trets, és la descripció del Reserva’04 del celler Comalats. El vi que avui us apropem, és nascut a la Vall del Riu Corb, al poble de l’Ametlla de la Segarra.
Situat al sud de Cervera, aquest petit poble no te més de 700 habitants. I és allà on les 12 hectàrees cultivades per la família Bonet donen nom al projecte. De fet els Bonet feia molts anys que és dedicaven al cultiu de la vinya, però no va ser fins a finals dels noranta que en Jaume Bonet va decidir agafar el toro per les banyes i fer-ne vi. Una nota molt important a destacar és que el poble estar a uns 700m d’altitud. Encara que les vinyes és trobin en un clima càlid extrem, l’alçada fa que estiguin en un lloc fresc.

En l’actualitat comença el recanvi generacional, la Eva i l’Eloi, fills d’en Jaume s’encarreguen de la part comercial i l’elaboració.

El que llegiu, el reserva’04, pertany a una família de quatre vins. Tots amb dos denominadors comuns, la subzona (Valls del Riu Corb) i la varietat (Cabernet Sauvignon).
Del primer dir que el Corb, és un riu que neix a Rauric (Conca de Barberà) i desemboca al Segre passat Vilanova de la Barca. Dona nom a una important subzona de la DO Costers del Segre que a principis d’aquest estiu en varen fer la presentació a Verdú.
El cabernet sauvignon, és originari de la zona francesa de Bourdeaux, encara que és la que més s’ha extens per el món i pot ser la més famosa.
Amb gairebé deu anys d’envelliment entre criança en bótes i ampolla, és el vi que ens ha servit per explicar els que son d’aquesta família. Vi negre potent i estructurat.



Celler: Comalats
Zona:  DO Costers del Segre (Subzona Valls del Riu Corb)
Varietats:  Cabernet Sauvignon
Tipus de vins: Vi negre estructurat i potent
Grau: 15.5%
Preu: 13.95€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada