dimecres, 17 de setembre del 2014

Imperial Brut Rosé

Tot el que puja baixa, i desprès de la temporada de calor anual i sobretot del lleure, arriba el replegament. Molts moments de festes majors, d’estones sobre la sorra de la platja i en alguns casos acompanyats de llargs viatges, son l’essència de l’estiu. Un canvi de ritme a la freda rutina que acostumem a tenir durant l’any.
                                               
En aquest sentit també, em viscut molts moments amb la família, amics i parella. Les reunions o trobades, en aquesta època s’acostumen a fer en molts casos, al voltant d’una taula. Podríem dir que les festes majors son una bona excusa per ajuntar-nos amb els nostres.

I és que va ser en una d’aquestes festivitats, que vaig poder tastar el Cava que avui llegiu. Ja fa uns anys que sona, en el món del vi, que els rosats tornen. Ja siguin vins o caves. La veritat és que potser si que estan més presents. Però d’aquí a que és tornen a consumir, hi ha un gran salt.
Podem afirmar que realment han aparegut (més que tornat) en el món dels espumosos els  rose pâle. En el nostre territori, mai aquell color denominat, pell de ceba, havia entrat en la cromàtica, ni dels vins i molt menys en el cava.  Molts cellers s’han afrancesat.
Però realment, el color representatiu del vi rosat al mediterrani, no és pas el apagat, si no que és l’intens del raïm madurat al sol.
És per això, que el Imperial Brut Rosé de Rovellats, n’és un fet amb l’estil de tota la vida. Al poble de Sant Martí Sarroca, ja fa més de tres generacions que elaboren caves i vins a la masia familiar que data del S.XV. Tot el raïm que utilitzen és de  les seves pròpies finques (210 ha). Encara que no va ser fins a principis del segle passat que és van dedicar a tancar el cercle del cep a la copa.

La sensacions a fruita de la Garnatxa destaquen amb notes de fruites vermelles subtils (maduixetes, gerds), donen pas a  sensacions florals com la violeta. En boca és fresc amb un bon recorregut, ampli i refrescant.

Un gran cava poc conegut però deliciós.

Celler: Rovellats
Zona:  DO Cava
Varietats:  Garnatxa
Tipus de vins: Vi espumós rosat
Grau: 11,5%
Preu: 9’95€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada