dimarts, 23 de setembre del 2014

L'Antagonique'12

Una de les costums que tenim en el nostre territori per les dates que acabem de passar, son els sopars a la fresca. Aquests serveixen per passar llargues estones al voltant d’una taula, però sobretot per relaxar el cos de la calor que s’ha pogut passar durant el dia.
El sopar a la fresca més sonat que de ben segur hi ha hagut aquest estiu, ha estat amb l’actuació d’en Mag Lari a la terrassa del Resquitx. I dic això per que la combinació de màgia i prendre la fresca ens va de perles per el vi que avui provem.

L’antagonique’12 del duo Les Cousins (Marc i Adrià Perez) és un vi elaborat com un dels trucs il·lusionistes de l’alçada d’en Lari. Heu tastat mai un vi blanc fet al 90% de amb raïms negres? Doncs aquest es el resultat de l’Antagonique’12. Però la diferencia al dia que podeu veure un espectacle de màgia, és que avui us explicarem el truc.

Aquest vi és fet de la suma de dos vins. Un de blanc i de cupatge de varietats blanques, i l’altre de raïms negres però només utilitzant el most de primera premsada. Com molts ja sabeu (mai està de més recordar) els color i els aromes dels vins, sobretot negres, és troben en la pell.
En el cas dels vins negres (encara que als blancs cada vegada es fa més) és deixen macerar les pells amb el most per aportar flavones (aromes) i sabor a banda de tacte (pas) en boca.

Doncs aquest darrer pas que em comentat el de infusionar les pells del raïm negre amb  el most, per fer aquest vi, no s’ha fet. Senzill, fàcil però a l’hora desconegut per molts dels elaboradors del nostre país. Si més no, per que el coneguin, no en trobem massa de vins fets d’aquesta manera.
Aromes de fruita negra combinades amb fruita blanca (estrany en un vi blanc fet només de blancs) Pas de boca fresc i alhora estructurat. Derivat del ADN dels negres, encara que amb volum i textura. Una misticitat que pots sobtar, però una bona manera d’iniciar als aferrats al negre per veure blanc. 

Celler: Les Cousins
Zona:  DOQ Priorat
Varietats:  Garnatxa Negra, Carinyena, Garnatxa Blanca i Macabeu.
Tipus de vins: Vi blanc amb criança
Grau: 14%
Preu: 12’50€




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada