Una de les darreres novetats que trobem en el
mercat, és l’experiència de tastar quatre vins fets amb el mateix raïm,
envellits el mateix temps en bótes de roure francès i elaborats per el mateix
enòleg, però la curiositat és que les vinyes son plantades sobre diferents
tipus de terrers. Argila, llicorella, calissa i panal, son els quatre tipus de
sòls.
El celler Capçanes ha portat aquesta brillant
idea amb la seva darrera incorporació a la família de vins. Sota el nom de La
nit de les garnatxes, trobem aquesta sèrie de vins on les vinyes de garnatxa
reposen en diferents tipus de terrenys i així poder experimentar les diferències
que hi ha entre un vi i un altre.
Aquest joc que ens proposa la gent del celler
Capçanes, és per un públic amb un nivell avançat de tast, no per neòfits o
aficionats al vi que avaluen el vi en funció de si és bo o no. Avui anem un pas
més enllà, presentant-vos quatre garnatxes on trobarem el principal tret
diferenciador en el pas de boca.
Quan es comença a tastar vins, una de les
parts del tast més complicades és l’aspecte olfactiu, ja que costa desxifrar
quins aromes trobem a la copa i sobretot explicar-los.
Moltes vegades deixem de banda la part més
important del propi tast, almenys per nosaltres, ja que aquesta és la
gustativa. Saber definir si un vi és dolç, àcid, amarg o salat és, sens dubte,
encara més complicat d’explicar que les sensacions olfactives que hi podem
trobar.
Tot i que podríem parlar-vos dels quatre
tipus de vins, avui ho farem del que reposa en vinyes de terreny argilós.
Una bona intensitat de color a cirera i
picota madura és el primer que podem veure, ja que els vins només envelleixen 6
mesos en roure. A nivell olfactiu trobem una explosió de fruites vermelles
fresques, gerds, maduixes, maduixetes i cireres com si fossin recent collides
de l’arbre, les acompanyen lleugeres notes a especies dolces com la vainilla,
l’anís estrellat i florals on la violeta n’és la protagonista.
El seu pas de boca és potent, amb volum i
sensacions minerals, amb gust llarg i
prolongat.
Celler: Capçanes
Zona: DO Monsant
Varietat: Garnatxa
Tipus de vi: Vi negre jove. Criat 6 mesos en
bótes de roure francès
Grau: 14’5% Vol
Preu: 10,90 €
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada