Ja som a mitjans de maig, hem deixat
endarrere els freds mesos d’hivern i l’incertesa típica del temps de primavera.
En les següents setmanes us anirem apropant diferents vins que nosaltres creiem
que son per el bon temps. Una selecció de vins blancs, rosats, espumosos i fins
i tot algun negre, que creiem que és poden gaudir en aquesta època de l’any que
estem entrant.
Avui per començar, una novetat que fa poc més
d’un mes va arribar al panorama vitivinícola del nostre país. Un rosat que
entra amb força al mercat per diferents raons i que és va presentar en la fira
bianual d’alimentació Alimentaria. La primera és el seu peculiar cupatge, ja
que esta elaborat amb dos varietats de raim blanques i una de negra. Macabeu i
malvasia les blanques i syrah la negra, de vinyes ecològiques, convertides a
aquest tipus de cultiu des de aquesta collita.
Les vinyes son plantades a la finca Can Martí
on també és poden trobar roses, de fet el nom del vi esta inspirat en aquesta
flor, la rosa.
Les roses actuen a la vinya
com a biosensors, tant els seus pètals com les fulles dels ceps poden contraure
les mateixes malalties causades per fongs, essent les primeres les que
mostraran els primers símptomes per ser més sensibles, així que les roses
funcionen com un detector de possibles patologies.Per aquesta primera anyada s’han fet poc més de 4500 ampolles i gairebé 500
màgnums, ampolles de 150 cl (1 litre i mig).
El resultat, és un vi d’un color rosa pàl·lid amb tonalitats ambre, típic dels rosats
de la Provença. En nas podem percebre les notes a fruita vermella madura com
els gerds i lleugers records tropicals de litxi i mango. Al fons de les
sensacions fruitoses tenim records florals com les pròpies roses, violetes i
d’herbes aromàtiques com l’espígol i la maria Lluïsa.El seu pas de
boca és d’entrada amable i llaminera en continuïtat amb la part
olfactiva, fresc i equilibrat amb bona acidesa, llarg i elegant.
Un bon maridatge per acompanyar el vi son els aperitius de peix així com també de marisc. Arriba el moment dels carpaccios, tatakis, sushi, ceviches els marinats o els peixos fumats.
Un bon maridatge per acompanyar el vi son els aperitius de peix així com també de marisc. Arriba el moment dels carpaccios, tatakis, sushi, ceviches els marinats o els peixos fumats.
Celler: Torelló
Zona: DO Penedès
Varietat: macabeu, malvasia i syrah
Tipus de vi: Vi rosat jove
Grau: 11’5 %
Preu: 9,10€
Web: www.torello.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada