Com molts sabeu, hi ha un
dit que anuncia que les segones parts mai son bones. Encetem la plana d’avui amb aquesta afirmació per
recordar que fa uns dos anys, la columna Reserva Personal és va difuminar en
aquest mitjà.
Les raons purament
personals de l’autor de la mateixa que avui us parla des de el retrobament de
l’espai però amb una altra òptica i sobretot nom.
Diari d’un Sommelier, vol
ser un espai de difusió del món del vi, on creuarem els articles d’opinió des
de quatre vessants. La promoció dels vins de casa nostra, com és el cas d’avui,
l’explicació d’una zona vitivinícola de l’estat espanyol, els diferents
conceptes que podem trobar dins el món del vi i les novetats que és vagin
sumant a les referències que és poden trobar en l’actualitat en el mercat.
Tot això serà el que
anireu trobant aquí, però tindrem un fil conductor i és que setmana rere
setmana presentarem un vi amb una petita fitxa descriptiva del mateix, i la
foto per poder-lo visualitzar.
Punt i seguit, tirar
endavant o tornar a començar el que realment serà Diari d’un Sommelier. I és
que la forma i sobretot l’essència serà la mateixa que des del 16 de novembre del
2008 va començar en aquestes mateixes pagines.
Avui i per celebrar-ho,
hem volgut començar amb un vi espumós de la zona del Penedès, d’un nou celler
ubicat a Sant Sadurní, i que te paral·lels amb aquesta nova època.
I és que per AgustíTorelló Roca, també és un punt i seguit en la seva trajectòria
professional, el fruit de la pausa son dos
vins espumosos i tres vins tranquils. En definitiva i dels espumosos dos un de
blanc i l’altre rosat i dels vins dos blancs un dels quals elaborat amb bóta i
un negre. Aquest darrer fet sota el paraigües de la DO Montsant.
El Reserva que avui esteu
llegint, elaborat amb la trilogia varietal, Macabeu, Xarel·lo i Parellada. El
seu vi base envelleix durant 15 mesos un cop feta la segona fermentació.
Fresc, golós, viu,
elegant, delicat però saborós.
SALUT!
Celler: AT Roca
Zona: DO Penedès
Varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Tipus de vins: Vi espumós del Penedès tipus Reserva (15
mesos de criança)
Grau: 10.5%
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada