Estareu d’acord
amb mi, si us dic que el grup més important de persones que hi ha en el món del
vi, son els enòlegs. Queda clar que sense ells no podríeu llegir setmana rere
setmana aquesta columna d’opinió. En molts casos a la persona que serveix el vi
en el restaurant l’anomenem enòleg. Potser hauríem de començar a aprendre que
aquest és el Sommelier.
Però hi ha una
figura que també és molt important i que en molts casos queda en l’oblit, el
Viticultor. Altrament dit el pagès, el guardià de les vinyes. La persona que
treballa tota la collita per obtenir la maduració perfecta per que desprès
l’enòleg, faci el vi i el Sommelier l’ofereixi en el restaurant.
En els darrers
temps la figura del Vigneron (persona que s’ocupa de la vinya i fa el vi)
a anat guanyant força. I és que avui en dia ja son molts el enòlegs que tenen
que fer de viticultors i a l’inversa.
Aquest és el cas
d’en Jaume Serra (format a celebres cellers com Château Petrus), artífex del
Moost’13, nova referència del Celler Masia Serra. Fet a Cantallops, molt a prop
del mar en línea recta, i dins del parc natural de la Serra de l’Albera. Just
abans de creuar la frontera entre França i Catalunya, és el poble que alberga
les vinyes.
L’any 1996 va
començar a treballar la finca familiar, amb la varietat Garnatxa com a bandera
encara que aquesta va ser plantada l’any 61.
El Mosst’13, és
el segon vi blanc de la casa, aquest és el seu blanc jove.
Un vi fet amb
raïms Mediterranis, on és busca donar al qui el tasta, tota la fragància d’aquestes
varietats i la característica del marc on neixen les vinyes. Fruita blanca (pera d’aigua i préssec),
cítrics (mandarina i aranja) herbes aromàtiques ( espígol, maria lluïsa i orenga
) i els perfums florals (gessamí i camamilla).
El seu pas de
boca, és saborós, ampli i refrescant.
Una bona excusa
és anar-hi a passar un parell de dies. Ja que disposen d’unes magnifiques
instal·lacions per poder fer enoturisme.
Celler: Masia Serra
Zona: DO Empordà
Varietats: Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja i
Muscat
Tipus de vins: Vi Blanc Jove
Grau: 12.5%
Preu: 10.50€
Web: www.masiaserra.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada