El nom de
Porrera, està associat des de temps immemorables a diferents rebel·lions.
I és que les
parets d’aquesta petita vila, n’han viscut de tots colors. La més sonada, la
història que ens explica que les Porreranes i Porrerans, no van encaixar massa
bé amb les obligacions de pagament que tenien que fer als Monjos de la Cartoixa
d’Escaladei.
A banda de tenir
sempre un sentiment poc cristià i de lluitar contra els qui els vulgues ocupar.
Ja fossin moros o borbons.
Aquestes
històries son les que ens explicaven l’Adrià i en Marc Perez (Les Cousins) a la
pujada cap a l’ermita de Porrera, un dia d’aquestes darreres setmanes del
passat any.
Des del costat de
l’ermita, podíem divisar diferents parcel·les situades en molts indrets, al
voltant del poble. La més vella amb els ceps més bells, un raconet amb carinyenes
(que és la varietat reina del poble) i garnatxes de finals del 1800.
Tot seguit
desprès de haver-nos explicat, quines eren algunes de les parcel·les que
treballen, per fer els diferents vins de Cims de Porrera. Baixem fins a una de
les dues cooperatives que hi ha al poble. Tastem una novetat que ens demanen
que no desvetllem i anem cap a la sala de botes, a veure els primers resultats
de la collita d’engany, la del 2014. Així com també d’algunes bótes de
garnatxes i carinyenes de diferents anyades.
No ser si, és per
que son així o perquè hi ha quelcom eteri, que fa que des de sempre hi hagi una
bona connexió amb aquest parell. Ens fan sentir com a casa. Ens mostren tots
els racons dels celler i m’entres ens expliquen a fons el seu nou vi de vila,
el Porrera’09. L’anem tastant.
Fet amb raïms de vinyes
joves. De carinyenes i garnatxes únicament, buscant l’essència del gust del vi de
temps passats. Utilitzant per el procés de repòs del vi, bótes de roure francès
però utilitzades de diferents anys. Sense deixar empremta en el pas de boca de
que el vi a restat en fusta. Defugint de notes secants i amargues i cercant
sensacions vellutades i més nobles en el tacte.
Un vi més jovial,
menys seriós, però molt més reflexionat. La porta d’entrada als vins de la
zona, creguts com a potents i estructurats. Res d’això és el que és busca amb
el Porrera’09.
En acabar varem
dinar a l’altra cooperativa, restaurant amb productes de proximitat i una
extensa oferta de vins de la zona a un bon preu.
Celler: Cims de Porrera
Zona: DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa i Caranyana
Tipus de vins: Vi negre envellit durant un
any en bótes de roure i reposat en ampolla fins a la sortida al mercat ( més de
3 anys)
Grau: 14'5%
Preu: 14.75€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada