Una de les
darreres novetats en el món del vi, son els rosats pàl·lids. Aquests han entrat
a casa nostra amb força des de fa unes cinc anyades, tot i que en el mercat
sempre n’hi ha hagut. On tenim més associat aquest color dins d’una ampolla, és
en els vins espumosos, encara que cada dia trobem més vins tranquils amb aquesta
tonalitat.
Aquest color en
una copa de vi, ens pot recordar que som a la zona de la Provença francesa. I
encara que creiem que per aconseguir aquests colors és barregen raïms blancs i
negres o fins i tot vins, la veritat és que no és fan ben bé així.
Si visualitzem un
ampolla de vi rosat elaborat a qualsevol celler de casa nostra, abans de
l’arribada d’aquests de color més lleuger. Veurem que son robí intens i sempre
elaborat de raïms negres. La diferencia de intensitat colorant de la que parlem
és degut a que les hores de maceració dels raïms amb el most s’han rebaixat
passat d’unes 12 hores a entre 6-8 hores. Aquest és el secret i diferencia a
l’hora.
Però el vi que
avui us presentem, fa un pas més. S’adelanta a la gran majoria de rosats, ja
que fuig de notes dolces en boca. A banda d’aconseguir un magnífic color cirera
de baixa intensitat.
I és que tot i la
seva joventut en Sergi i en Martí, és poden considerar uns afortunats, per
conèixer molt bé la zona i sobretot les tècniques i processos d’elaboració per
arribar a fer joies com la que d’avui us en parlem.
Un sumoll de
vinyes velles, cultivades a la zona del baix Penedès i criat amb fusta durant
uns 3 mesos. De petita producció, només 640 ampolles. N’és la primera collita i
podem afirmar que estem davant d’una grata sorpresa degut al seu pas de boca.
Aromàticament,
som davant d’un vi amb notes de fruites vermelles molt subtils amb tocs
florals. En boca es vi entra lliscant directament cap als extrems de la llengua
on ens refresca però desprès ens va directament al darrere on ens acaricia la
part dels amargs. Un vi per seguir any rere any.
Celler: L’Apical.
Zona: Vi de taula del baix Penedès
Varietats: Sumoll
Tipus de vins: Vi rosat criat en bóta durant
3 mesos
Grau: 10.5%
Preu: 9’50€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada