La cultura sobre
els productes ecològics, és una realitat des de fa anys, tot i que a casa
nostra va arribar més tard que en d’altres indrets d’Europa. Avui la cultura
per una dieta sana i sobretot amb productes que son tractats amb menys
insecticides i pesticides, una realitat i cada vegada portats a taula.
No podem negar que
les fruites, verdures, la carn i els vins ecològics, estan més a l’abast del
consumidor final. Però anem a parlar dels vins que s’anomenen ecològics. , Fa
temps que em trontolla pel cap, parlar d’aquest tema, ja que en moltes ocasions
quant ens expliquen el procés d’elaboració del vi. Penso que aquesta paraula,
s’utilitza més com ha argot comercial que com a filosofia real.
Per sort, l’única
manera que tenim de saber-ho, diguin el que diguin, es quant trobem el segell
del CCPAE (Consell Català de la Producció Catalana Ecològica)
Tot i que la
certificació per que un vi esdevingui ecològic, és de tres anys, avui en dia
aquesta és la única manera que tenim de saber-ho. Així que ull viu, en les
fires de vins que diuen que son ecològics, ens els vins que quant ens els
presenten miraculosament son ecològics. Que no us donin gat per llebre.
Una bona manera
de reivindicar, els vins ecològics, és parlant d’una referència que elabora el
celler pioner a l’estat espanyol en aquesta matèria. Des de l’any 79, Albet i Noya, elabora vins
ecològics. No només pioner a casa nostra si no que també un dels referents
d’Europa. Albet i Noya, elabora tot tipus de vins, blancs, negres, espumosos i
dolços.
Avui parlarem del
Fanio (nom en homenatge a Epifanio Sarda, que plantà la vinya 1948). L'essència del Xarel·lo: Vinya vella, elaboració en
ous de ciment i barriques d'acàcia que respecten la puresa del vi.
La seva
elaboració ens aporta, untuositat i greix en el vi, estructura en definitiva.
Per poder combinar amb un ampli ventall de plats.
Celler: Albet i
Noya
Zona: DO Penedès
Varietats: Xarel·lo
Tipus de vins: Vi blanc criat durant 6 mesos
amb les seves mares i bótes d’acacia.
Grau: 12.5%
Preu: 8,50€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada