Des de temps remots, el món del vi i l’eclesiàstic han anat sempre
relacionats. Estar clar que els grans impulsors del cultiu de la vinya i
sobretot de l’elaboració del vi, han sigut monjos. Tot i que hi ha algunes
referències que porten nom de monjos, i avalen així les meves afirmacions, van
ser els pagesos els que cultivant la terra varen impulsar el món del vi.
En la nostra denominació d’origen també trobem exemples on l’església ha
sigut clau en l’elaboració de vins, aquesta realitat succeeix en més d’una sub
zona. La darrera novetat i que a demés te un fil conductor amb el que estem
explicant, és el Purgatori’12. Vi elaborat per el celler Torres, el celler amb
més projecció internacional de casa nostra des de fa moltes dècades.
Una magnifica noticia que fa uns mesos que ja sonava entre la gent del
sector i que a dia d’avui ja podem gaudir del seu primer vi. Per aquesta
primera anyada i degut a la seva escassa producció, el vi només és podrà trobar
en establiments d’alta restauració.
Un cupatge de carinyena, garnatxa i syrah, plantades a la finca Torres de
l’Aranyó de la sub zona les Garrigues, en l’àmbit de les Borges Blanques a uns
450 metres d’alçada sobre un terreny calcari.
I és que la història del celler, és ben curiosa, ja que
ens hem de remuntar fins a l’any 1780. Uns monjo de l’abadia de Montserrat
varen ser desterrats per patir penitencia per haver faltat les normes de la
seva llei. Aquests portats fins a la zona de les Garrigues a la finca
desterrats, aviat varen descobrir que es trobaven en un lloc que era perfecte i
complia totes les condicions per poder elaborar vi.
El resultat, és un vi d’intens color granat fosc.
Intensitat aromàtica i potent, on del seu ventall en destaquen les flaires de
fruita negra (mores, aranyons), sobre fines notes torrades (toffe, fruits secs)
i especiades (clau, pebre negre). En boca trobem un taní delicat, amb pas sedós, saborós i refinat.
Subtil acidesa que li aporta elegància i un llarg recorregut en boca. Un vi que
encara que estigui al Purgatori, et pot fer veure el cel.
Celler: Torres
Zona: DO Costers
del Segre
Varietats: Carinyena, garnatxa i
syrah
Tipus de vins: Vi envellit d’entre 15 i 18 mesos en bótes
de roure
Grau: 14’5%
Preu: 25€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada