La nostra regió vitivinícola, la denominació d’origen Costers del Segre, és
va fundà l’any 1986. Des de finals dels anys setanta, existien diferents
projectes que anàvem donant-li forma. En l’actualitat podem gaudir de l’única
zona de Catalunya que te integrades dins seu set sub zones. Aquestes conformem
la diversitat del territori, que com a província ja te, i ocupen set espais ben
diferenciats dins la mateixa area.
Avui ens centrarem en la sub zona Artesa, com el seu nom indica aquesta és
la que aplega els pobles del voltant de la vila que dona nom al territori.
Entre les serres de Sant Manet
i Montclar la família Bregolat inicià el
seu projecte. Plantaren 8ha de vinya de les
varietats de raïm blanques de macabeu, sauvignon blanc i gewüstraminer i les negres
de garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i syrah.
En l’actualitat elaboren quatre referències, dues en format blanc i dues de
negre.
Com diu la dita, el vi comença a la vinya. I tant és així que tot i
disposar del material necessari per poder elaborar els seus productes. El
celler, és l’espai per fer-los possible, però sense ostentacions. Amb lo
necessari.Al costat del seu nom, trobem el seu eslògan. Cultura ecològica i és que
les vinyes estan envoltades de bosc i
natura.
Tant en els vins blancs com en el negres, el format es repeteix. I és que
els petits (que així és diuen) son vins jovials, fruitosos, aromàtics, la porta
d’entrada del celler.
A aquests, els segueixen un esgraó per sobre els Bregolat blanc i negre.
Estan per sobre, per que els millors raïms van per aquestes referències. Així
com també els materials que utilitzen.
A nivell de tast podem destacar el seu vi negre de gamma alta. Aquest és d’un
color cirera picota madura i molt intens. En nas, percebem les flaires a fruita
negra molt marcades (derivades del cabernet i el merlot) acompanyades dels
aromes de fruita vermella que venen per la garnatxa. Trobem també, notes
aromàtiques que ens recorden a les especies, així com, també les herbes
aromàtiques.
Celler: Bregolat
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Artesa
Varietat: cabernet, garnatxa, merlot i syrah
Tipus de vi: Criat durant 10 mesos en bótes de roure
francès, americà i de països de l’est
Grau: 14%
Preu: 11,5€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada