Comencem l’any com el varem acabar, parlant de vins de
casa nostra. Durant la passada campanya, varem poder conèixer les diferents
referències que s’elaboren actualment. Vins de diferents colors, elaborats de
diferents maneres, amb diverses varietats de raïm i de les set sub zones que
tenim a casa nostra. L’element diferenciador a moltes altres zones de
Catalunya.
Volem iniciar aquest nou recull d’articles amb una de les
darreres referències que s’han fet a la Vall del Riu Corb. Elaborat pel celler
l’Olivera, és una exclusivitat. Enumerem el llistat de les diferencies amb
altres vins, explicant que només el podrem trobar per la xarxa, a la següent
adreça http://olivera.org/viunic/.
Una altra singularitat, son les varietats que integren el
vi, xarel·lo i garnatxa blanca. Plantades fa sis anys a la vinya de Nalec, sota els criteris d’agricultura ecològica. Es tracta
de varietats blanques que s’han adaptat molt bé a Vallbona de les Monges i que
ara formen el cupatge de L’Olivera Únic, el primer vi de L’Olivera amb aquestes
varietats. I el primer, també, elaborat amb raïm afectat per botritys cinérea o
podridura noble, gràcies a unes condicions climatològiques molt favorables que
han permès el desenvolupament d’aquest fong, afavorint la deshidratació i la
concentració de l’acidesa, els sucres i els aromes del raïm. Un raïm perfecte
per produir un vi dolç, concentrat i de gran textura.
El vi fermenta en barriques
de roure francès i americà, amb una criança de 6 mesos i remogut periòdic de
les lies durant 4 mesos.
A nivell de tast, trobem un vi amb una
elevada acidesa, un equilibri perfecte entre acidesa i grau alcohòlic resultat
d’un llarga maduració que li confereix una major estructura al vi. Un vi molt
original, bastant madur, amb notes de fruita madura i confitats.
Celler: Olivera
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Valls del Riu Corb
Varietat: xarel·lo i garnatxa blanca
Tipus de vi: Vi blanc amb sis mesos de repòs amb bóta
Grau: 14,5%
Preu: 25€
Web: www.olivera.org
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada