En les darreres setmanes estem parlant dels vins de la subzona Pallars dins
de la nostra zona vitivinícola. Llegint els articles ens adonem de diferents
temes, el principal i que segueix amb l’estela del que succeeix en la
denominació d’origen Costers del Segre, és la diversitat. La trobem en sòls,
varietats, inclinacions i metodologies de treball.
Podríem dir que aquesta és la nostra identitat, la diversitat. Aquest fet
és repeteix en molts aspectes i fa que sigui comú denominador en les diferents
subzones de casa nostra.
Tant és així que el vi que avui us apropem, és elaborat d’una manera que
podem dir única, ja que no és massa corrent en les nostre terres. Criança reductiva en fines
lies durant 12 mesos en dipòsits d’acer
inoxidable. Dit així molts de vosaltres pensareu, que son aquestes paraules
tant estranyes?
Intentarem explicar com és fa el Vi Bord, una referència que només és ven
als restaurants, botiges especialitzades i particulars del Pallars. La criança
reductiva (sense oxigen) s’acostuma a fer en dipòsits hermètics -privats d'oxigen- com
ara dipòsits d'acer, de ciment , o la pròpia ampolla , no donen sabor al vi de
per si.
Pel que fa al
procés de criança, en els dipòsits d'acer de gran capacitat el vi no pateix cap
alteració durant mesos. Obtenint així un vi amb més puresa i sobretot
naturalitat, sense cap tipus de maquillatge aportat per partícules aromàtiques
que ens poden donar el roure francès o americà.
Aquesta és l’aposta
de la gent de Batlliu de Sort per el seu primer vi negre, la porta d’entrada al
celler. El segueix el Biu Negre, un pinot noir plantat a la finca Barrero, en
un lloc prop de la finca on tenen la resta de varietats.
En Josep Rabasa, Ramon Aytés,
Guillem Puras i Aleix Aytés, son els responsables de que el projecte sigui
possible.
Els raïms que
composen el vi son el merlot, la garnatxa i l’ull de llebre, plantades a alta muntanya entre 500 i 920
metres. En una finca on hi ha diferents tipus de terrenys, argiles, pissarres i
granits, en son protagonistes.
Celler: Batlliu de Sort
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: Merlot, Garnatxa i Ull de
Llebre
Tipus de vi: Criança reductiva en fines
lies durant 12 mesos en dipòsits
d’inox.
Grau: 13 %
Preu: 11’95 €
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada