Tal i com varem anunciar fa unes setmanes, aquestes darreres entregues us
presentem els vins de la subzona Pallars. Avui us donem a conèixer un que no es
massa conegut, aquest és el Luscinia Canta’09 de Sauvella.
Darrere de cada celler hi ha una història, i la que envolta Sauvella, és
ben curiosa. Emulant el nom d’una de les millors cançons de Sting, englishman
in new york, en Jeroen Nagtegaal (propietari de Sauvella) marxa d’Holanda per
aterrar finalment a Orcau. Abans d’arribar en aquest petit indret del Pallars Jussà,
havia conegut altres zones vitivinícoles. Penedès i Rioja, el precursor de la
sub zona Pallars dins de Costers del
Segre. Tot i que fa més d’una dècada de la seva arribada a la zona, els vins
actualment no son massa coneguts entre el consumidor final. Però tant bon punt
tastin aquesta referència, en començaran a sentir interès.
Actualment el celler elabora diferents vins amb raïms ecològics i de
producció pròpia, cultiven cinc hectàrees i produeixen vins blancs i negres.
Una de les seves obsessions, és treballar per recuperar les varietats que hi
havia en el territori en temps remots.
La grandesa que tenen els vins fets en aquesta area, la del Pirineu, és que
son vins més frescos, gens pesats en boca i sobretot amb els aromes més
definits.
En el món del tast a vegades, es defineixen el vins amb colors, relacionant
així el color de les sensacions que trobem en nas. El vi d’avui, és negre, no
només per l’intens color fosc i opac que te. Si no perquè a primer cop de nas
trobem molt definits flaires de mores, nadius, prunes i cireres madures.
Violetes, pebre negre, regalèssia i clau d’olor li segueixen a la part
fruitosa. Un vi que al cap d’una estona et torna a sorprendre per la seva
intensitat i ventall aromàtic. En boca és molt saborós amb una entrada fresca i
textura greixosa.
El maridatge ideal, és amb plats de carn potents,
estofats de llebre o senglar. Tenim prou caràcter per poder competir amb caràcter al plat.
Celler: Sauvella
Zona: DO Costers del
Segre. Subzona Pallars
Varietat: syrah,
garnatxa, tempranillo, cabernet sauvignon i sumoll
Tipus de vi: Vi envellit
durant 10 mesos en bótes noves de roure francès
Grau: 14,5%
Preu: 19’95€
Web: www.sauvella.com
Gràcies, Xavier Ayala, per aquesta descripció!
ResponEliminaJeroen, Sauvella