Si anem al diccionari del institut d’estudis catalans la definició del
nom del vi que avui us presentem, és la següent: Boc, marit que consent l’adulteri de la muller o persona que fa males jugades.
Encara que també la podem considerar un insult, aquesta paraula busca ser
el reclam de venda del propi vi. La gent del celler Emendis, troba el seu nom
en la primera dona que va viure a la finca. On avui s’estenen
les vinyes del projecte al barri de Sant Marçal a Castellet i la Gornal. Va ser
la font d’inspiració per donar nom al celler. Un nom carregat d’història que
reuneix els valors del treball ben fet: tradició, modernitat, elegància i
aquell sisè sentit que només tenen les dones.
La Finca Emendis disposa de 48 hectàrees de vinyes pròpies de terres
argiloses, pobres en matèria orgànica, calcàries i amb un alt component de
magnesi que aporta als vins l’acidesa necessària per gaudir de la frescor en
els vins blancs i caves i per dotar de bona estructura la criança dels vins
negres. Els vins i caves elaborats en Emendis són fruit exclusiu de les vinyes
de la Finca. Disposem de 12 varietats diferents de vinyes pròpies.
Macabeu, xarel·lo, parellada, chardonnay, moscatell
de Alejandía i moscatell de Frontignac son les blanques. I les negres ull de
llebre, merlot de més de 35 anys, cabernet sauvignon, monastrell, pinot noir, acompanyen
la varietat experimental marselan.
Emendis s’aplica la viticultura integrada, es respecta i conviu amb la
flora i fauna de l’entorn i s’està constantment pendent dels canvis climàtics
que puguin afectar la vinya. Es conreen les vinyes individualment, adaptant-se
a les necessitats específiques de cada varietat. Per exemple, en les vinyes de
xarel·lo es fa una poda llarga mentre que el chardonnay aporta una millor
qualitat de raïm quan se li realitza una poda curta.
El Cabró’14, vol ser el primer vi del celler, el més desenfadat, la porta d’entrada del projecte. Un vi d’agradables flaires a fruita blanca i de pinyol, poma, pera, nectarina, préssec. El seu pas de boca és agradable, fruitós i fresc. Un vi per gaudir-ne una copa al principi dels àpats.
El Cabró’14, vol ser el primer vi del celler, el més desenfadat, la porta d’entrada del projecte. Un vi d’agradables flaires a fruita blanca i de pinyol, poma, pera, nectarina, préssec. El seu pas de boca és agradable, fruitós i fresc. Un vi per gaudir-ne una copa al principi dels àpats.
Celler: Emendis
Zona: DO Penedès
Varietat: xarel·lo
Tipus de vi: Vi blanc jove fresc i aromàtic
Grau: 11’5 %
Preu: 4,90 €
Web: www.emendis.es
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada