Una de les darreres situacions que he viscut
en un restaurant m’ha fet reflexionar i fer-ne l’escrit que avui llegiu. La
meva sorpresa va ser quant en demanar un cava, la persona que atenia la nostra
taula ens va dir, ah si el cava de l’ampolla allargada.
Ja fa dies que des de aquest espai hem
comentat que hi ha diferents inputs que els cellers treballen perquè siguin la
palanca de compra del consumidor. Els passem a comentar. En les etiquetes podem
destacar el color, el tipus de lletra o el nom. En l’ampolla, la forma, el
color o el seu pes. La denominació d’origen, el tipus de vi o la varietat
principal, també son elements que a l’hora d’escollir del consumidor prenen
importància.
Avui us parlem d’un Cava d’ampolla allargada, l’únic que coneixem fins a la
data. Elaborat a Alella i fet amb la varietat negra autòctona, la mataró (nom de la capital de la comarca del Maresme), altrament coneguda com a monastrell. Un Cava procedent de raïms ecològics.
Alta Alella és la culminació d’un projecte familiar que va néixer fa més
de vint anys de la mà d’en Josep Maria Pujol-Busquets i la seva dona Cristina
Guillén, quan van adquirir la finca noucentista Can Genís, situada a 2 Km del
Mar Mediterrani entre els municipis d’Alella i Tiana. És el celler més pròxim a
Barcelona i els seus vins ecològics estan presents en les cartes d’alguns dels
millors restaurants del món. És un celler modern on des del inici ,
l’agricultura ecològica i el respecte de l’entorn i la natura han sigut les
bases per elaborar vins i caves dins de la DO Alella i la DO Cava amb vocació
de puresa i transparència, essent el viu reflex del terroir i de cada anyada.
Els caves d’Alta Alella Privat pertanyen a la DO Cava i s’elaboren amb
varietats molts expressives i amb cupatges atrevits, i junt amb una presentació
molt personal, transmeten un llenguatge apte per a consumidors amb criteris
cosmopolites. Intentant elevar el cava a la categoria de gran vi. És posen a la
venta acabats de degollar, una garantia
de que el producte sigui el màxim fresc possible.
Celler: Privat
Zona: DO Cava
Varietat: Monastrell
Tipus de vi: Cava envellit durant 30 mesos en
ampolla
Grau: 12 %
Preu: 10,90 €
Web: www.altaalella.wine
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada