dimarts, 20 de setembre del 2016

Textures de Pedra’11

En el món dels vins espumosos, hi han diferents noms per definir els diferents productes que podem trobar. Millessime i vintage significa anyada. Blanc de Blancs, vol dir que es un producte fet amb raïms blancs.  Blanc de Noirs, son els vins blancs fets amb varietats negres.
El Textures de Pedra’11 de Raventós i Blanc, és un blanc de negres elaborat a la Conca del Riu Anoia.

Els raïms que els fan, son el xarel·lo i bastard negre de la vinya Més Alta, situada dalt del cim del Turó del Serral, la parcel·la més alta de la finca. Una vinya de sòl atípicament pedregós, altíssim drenatge i ren­diments molt baixos. A aquestes varietats l’acompanyen el sumoll i parellada d’una vinya d’alçada a l’oest de la Conca del riu Anoia.

Elaborat sota els paràmetres de la viticultura biodinàmica. Entre els rengs de les vinyes hi deixen créixer la coberta vegetal, que dona biodiversitat, fertilitat i vida al sòl. Utilitzen els fems dels seus propis animals per abonar la terra i utilitzen infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar l’ús d’altres productes com poden ser el coure i el sofre. A tot aquest treball se li suma la confusió sexual per els insectes que es poden trobar a la finca i controls dels raïms en el procés de maduració.

La vinificació comença amb l’entrada del raïm al celler per gravetat i atmosfera controlada amb neu carbònica. Primera fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada. Assem­blatge i segona fermentació en ampolla i criança mínima de 42 mesos en posició de rima. No afegim licor d’expedició. Data de desgorjat indicada a la contra etiqueta.

El resultat és un escumós d’edició limitada de 6.352 ampolles.

El textures de Pedra’11, és un vi blanc tacat per l’aportació de les pells del raïm negre. En nas, és un escumós força fragant i agraït d’olorar. Té aromes d’avellanes, brioixeria, minerals, pomes rostides, mandarines, peles de taronja, préssec amb almívar, orellanes, cireres, móres, maduixes madures i alguna nota de sotabosc (romaní, farigola). Una elegància olfactiva, difícil d’oblidar.


Celler: Raventós i Blanc
Zona: DO Penedès
Varietat: xarel·lo, xarel·lo vermell, sumoll, bastard negre i parellada
Tipus de vi: escumós blanc de noirs jove 
Grau: 12%
Preu: 24,50€
Web: www.raventos.com/ca




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada