dijous, 6 d’octubre del 2016

La Creu’14

En els darrers escrits us estem presentant vins que creiem que son interessants per prendre amb el bon temps. Avui, un vi de casa nostra, ubicat al centre de l’extensió de la Vall del Riu Corb i elaborat al poble de Nalec. Amb poc més de cent habitants, aquest nucli rural gaudeix d’un dels privilegis que pocs altres pobles de les terres de Lleida poden presumir. El celler agafa com a nom el del mateix poble, com s’anomenava en l’edat mitjana.  En l’actualitat, aquesta pràctica és pot comptar amb una mà, d’entre els més de trenta cellers que hi ha a casa nostra.
Tot i ser un petit nucli rural el celler disposa de 22 ha de vinya, un bon pessic, si tenim en compte la proporció de la vila.
En aquesta espai i conviuen les varietats de raïm blanc macabeu (la representativa de la zona de Costers del Segre) i la parellada (abundant a la Vall del Riu Corb, ja que en molts casos s’utilitza per elaborar Cava) acompanyades de les seves cosines germanes negres ull de llebre (plantada a totes les set subzones) cabernet sauvignon (la més plantada a Costers), syrah (localitzada bàsicament a la Vall del Riu Corb) i trepat (ideal per a referencies rosades).
Varen treure al mercat la seva primera collita l’any 2006, encara que en l’actualitat elaboren nou productes. En aquesta gama i trobem la que du el nom de la Creu amb tres referències bàsiques, un blanc, un rosat i un negre. Completen aquestes referències un dolç, el Cinèra i un negre de finca, el Romiguera. Dins el nombre de vins que elaboren, prenen especial importància els escumosos. En fan quatre, tots ells sota el paraigües de la denominació d’origen Costers del Segre,  i amb les varietats de casa. Pels blancs macabeu i parellada, la diferencia entre ells el temps de criança. Tot i que el mínim és de 18 mesos i fins els 34. El de trepat reposa 12 mesos i és un dels seus best seller.
Però centrem-nos amb la Creu Blanc’14, un blanc de macabeu amb un lleuger pas per bóta. Fresc, equilibrat, perfumat, amb lleugera acidesa, perfumat i bon pas de boca per obrir amb qualsevol plat fres d’estiu.

Celler: Analec
Zona: DO Costers del Segre (Subzona Valls del Riu Corb)
Varietats: macabeu
Tipus de vi: Vi blanc amb bóta
Grau: 11 %
Preu: 6,50€


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada