Que a la majoria
de consumidors de vi, li agraden els vins negres. És una realitat que ningú pot negar. Però tant certa i coneguda és
aquesta afirmació com que en els darrers temps, hi ha hagut una aposta per els
vins blancs amb bóta.
Aquests tipus de
productes, han anat aflorant, fa collites que estan a l’ordre del dia entre
nosaltres. I clar, cada vegada tenen més aficionats.
El d’avui,
podríem dir que és un dels primers blancs amb bóta que en el seu dia és va
elaborar a la nostra DO, la de Costers del Segre. Creat per el conegudíssim
Castell del Remei, únic celler que pertany a la subzona de l’Urgell i elaborat
amb el cupatge (barreja de varietats de raïm) Chardonnay i Macabeu.
A diferencia
d’alguns vins que és fan amb bóta, aquest ja la toca en la fermentació,
concretament de roure americà i francès. Les diferencies de les fustes son el
gra (porositat) que la fusta te. La francesa, és la que el te més fi, més prim,
fent un procés d’oxigenació més lent. Aquests, els vins que toquen la francesa,
son vins amb més textura i sensació tànnica (aspra) al final de boca.
En el cas de
l’Oda, son vuit els mesos que és passa amb el roure, fent battonage diaris. Aquesta pràctica, no vol dir res més que ficar un
bastó dins la bóta i remoure el vi. Amb
aquesta pràctica, aconseguim trencar part de la mare del vi que ha quedat
resultant de la fermentació, desprenent així greix, crema, volum, cos, esquelet
o armadura.
Un blanc amb cos
de negre, per la seva estructura. En nas trobem notes de confitures de fruita
blanca com la pera o la poma, flaires a préssec i d’herbes com l’espígol sobre
un fons de notes lleugerament torrades de crema de caramel i fruit sec.
El seu pas de
boca, comença fresc i agafa cos mentre ens va lliscant per la llengua, un vi
amb caràcter i que ens dona la possibilitat de trencar amb el topic de que el
vi blanc és per el peix i el negre per la carn.
Celler: Castell
del Remei
Zona: DO Costers del Segre (Subzona Urgell)
Varietats: Chardonnay i
Macabeu
Tipus de vins: Vi blanc amb
bóta
Grau: 14%
Preu: 9’60€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada