Un cop passades les darreres
setmanes de calor, i amb una temperatura més adient a la tardor arribada de cop
a casa nostra. És moment de passar dels vins blancs, els rosats i caves als
negres. Passem dels sopars a la fresca, compartint-los amb gent als vespres de calma,
sofà i televisió i d’aquí quatre dies amb manteta i tot. La gastronomia de
l’estació de l’any també ens demana, vins amb més estructura, més potencia per
passar dels fruits del mar als productes de l’horta i de les carns de curta cocció
als plats guisats.
Tot i que el vi d’avui, va
ser tastat durant l’estiu, hem preferit esperar al canvi d’estació (que és
preveu per aquest proper dimecres passades les 8 del matí) per presentar-lo.
En un dinar familiar al
restaurant d’un bon amic i millor cuiner, en Jordi de l’Aimia, ens van servir
el vi blanc del celler, el Bauma. Un blanc jove, molt equilibrat entre acidesa
i perfum que no em va deixar indiferent. Arrel d’aquell moment, vaig creure que
el treball que fa el celler, almenys amb la qualitat del blanc, era per
explicar.
Passats uns dies, vaig tenir
la sort de rebre a la Eva, perquè em presentes els vins de casa seva. Aquell
dia varem poder tastar diferents referències, el Bauma, el Viern i el Caliu.
Que et presentin el projecte de la mà de la persona que s’aixeca cada dia per
vetllar-lo, és un autèntic plaer.
El celler, és ubicat a
Vilanova de Prades al sud oest de l’àrea vitivinícola, just a la frontera, entre la Conca i Costers. Des
de l’any 2003, recuperen i treballen una vinya vella de l’avi que està plantada
en terrasses a entre 800 i 900 metres d’alçada.
En l’actualitat, tenen un
total de 10ha de vinya plantades, amb una producció d’unes quinze mil ampolles.
Repartides entre els seus cinc vins que fan a dia d’avui.
De entre els productes que
elaboren volem destacar el Caliu’11, vi homenatge als germans que tenen
treballant la finca, elaborat amb samsó i syrah. Quina finura, equilibri,
elegancia, com deia aquell conegut anunci de rodes, la potencia sense control,
no serveix de res.
Un amor d’estiu en mode
vitivinicola.
Celler: Vega Aixalà
Zona: DO Conca de Barberà
Varietats: samsó i syrah
Tipus de vi: Vi negre
envellit en bótes de roure francès
Grau: 15 %
Preu: 24,95€
Web: www.vegaaixala.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada