Un vi de la plana , del qual el
nom no és recorda, va ser conegut en el seu moment arreu del país. Hem començat
l’escrit d’avui com si d’en Quixot és tractés per que aquesta referència del
Castell del Remei, és una de les obres celebres en viticultura de casa nostra.
Parlem d’un dels vins mes representatius
de la denominació d’origen Costers del Segre, el Gotim Bru. Però com veuran a
la foto de l’ampolla que acompanya l’article,
actualment ha canviat de vestimenta, la gent del celler han fet un canvi
d’etiqueta.
Aquest és el nostre petit
homenatge al vi mes conegut i representatiu de les terres de Lleida arreu del
país. I és que el Gotim Bru, va ser
durant molts anys el Best Seller en vendes a moltes de les botigues i restaurants
de Catalunya, cap allà a principis dels anys dos mil.
Elaborat a la subzona de
l’Urgell enmig d’un dels paratges més macos que ens regala l’àrea interior
vitivinícola de Catalunya, el Castell del Remei. Com ja hem esmentat en
diferents articles, aquest lloc, va ser creat per la família Girona (alta
burgesia Barcelonina) com a indret per el seu repòs. Fruit de la devoció per la
mare de Deu del Remei, va ser batejat amb el nom que avui és coneix.
Però anem al vi, elaborat amb
els raïms de ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i garnatxa. El Gotim Bru
sempre és sinònim de fruita i lleugeresa, d’aquells vins que sempre venen de
gust beure’n una copa i sobretot repetir-ne.
Donen estructura i profunditat al Gotim Bru
el roure francès i americà, reposant uns deu mesos per que el vi tingui una
estructura de mig cos.
A nivell de tast, podem dir que el Gotim Bru
estar fet collita a collita amb eines d’alta costura i sobretot destaquem el
treball i esforç que s’ha de fer any rere any des del celler per tal d’oferir
cada collita el mateix vi. Aquest és el gran secret d’aquest vi i sobretot el
que busca sempre el seu públic.
Fruites vermelles de mitja intensitat en nas,
pas ferm però fresc i sobretot amb textura, cos i volum.
Ideal per compartir amb amics en aquestes
barbacoes que arribaran amb la bonança en els darrers mesos.
Celler: Castell del Remei
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Urgell
Varietat: Ull de llebre,
cabernet sauvignon, merlot i garnatxa
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14 %
Preu: 7,95€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada